nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'Institut d'Estudis Baleàrics dedica un monogràfic a Pere Quetglas, 'Xam'

El Casal Solleric mostrarà a mitjan mes de maig una àmplia antològica de l'artista

40570
Pere Quetglas al seu estudi.

La revista de l'Institut d'Estudis Baleàrics dedica un monogràfic a Pere Quetglas Xam en el qual dóna a conèixer els diferents vessants de la persona i l'artista. El monogràfic ha estat coordinat per Catalina Cantarellas i Xavier del Hoyo. Ahir, durant la presentació del número, amb el qual la revista celebra els seus vint anys, el conseller Pons es referí a Xam com una figura capdavantera que portà la modernitat a les arts plàstiques a les Balears durant les dècades del 1940 i 1950.

En el monogràfic, a més de recuperar-se materials escrits per ell mateix, hi han treballat persones coneixedores de les arts plàstiques i de l'artista. El text s'acompanya així mateix d'un fons fotogràfic que permet veure les diferents fases de la vida de Xam i del seu entorn. El fons ha estat facilitat per la família, que ahir assistí a la presentació.

La part dedicada a Pere Quetglas inclou un article de caire acadèmic a través del qual Cantarellas analitza l'obra de l'artista; un assaig a càrrec d'Alejandro Ysasi, que acosta al lector la figura humana del pintor, i una entrevista de Xavier del Hoyo en la qual Xam ens evoca l'època de la segona república. També s'inclou a l'apèndix documentació sobre la primera exposició de caricatures de Xam, una troba que li dedicà Lluís Segura Miró, el discurs que pronuncià en el seu ingrés a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià i una magnífica descripció de can Barberà realitzada per l'artista, reproduïda de la Gran Enciclopèdia.

Durant la presentació del monogràfic, el nét de Xam, Alejandro Ysasi, revelà les dades per a l'exposició antològica amb què el Solleric retrà homenatge a l'artista. Aquesta serà entre el 16 de maig i el 23 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.