algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'artista Francesca Martí interpreta les sensacions viscudes al seu estudi

La pintora inaugura «What are you looking at?» a la Fundació Miró

What are you looking at?. Així ha titulat Francisca Martí l'exposició que anit s'inaugura a la Fundació Pilar i Joan Miró. Allà exhibeix els seus darrers treballs, en els quals, mitjançant manipulació, combina fotografia i pintura, a més d'una instal·lació que ocupa l'espai Cúbic, un treball multimèdia d'animació. Martí ha penjat a la Fundació obres de gran format que, seguint un recorregut, precedeixen la instal·lació d'ambient «colpidor», segons la va definir Aurelio Torrente, director de l'entitat. Mosques impregnades de pintura, imatges-retrats, blanc i negre, blau intens i vermell són els elements que predominen en aquesta línia de feina, que ja presentà durant la passada edició de la fira Arco.

Es tracta, va explicar, de representar «plàsticament el que he sentit a l'estudi, sensacions, estats d'ànim; estar enamorada del que t'envolta també és molt important i tot això també implica sofriment». La mosca i la reguera de pintura que va deixant, ara als quadres i abans a l'estudi de la pintora, és un vehicle conductor que va sorgir després d'una troballa accidental, en veure-la atrapada al seu estudi en un pot de pintura.

Així va començar un treball del que assenyala: «Amb ella arrib a mons que no conec, i som molt curiosa». La música, part fonamental de la instal·lació, és la que ella escolta quan treballa, generalment so ètnic. Encara que la fotografia adquireix un gran protagonisme en la feina de Martí, ella assegura que «no he abandonat la pintura, és la pionera, la primera part del procés; el naixement és pictòric, l'insecte està embolicat en pintura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.