cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
13°

Jaume Mir ret homenatge als treballadors de l'hoteleria

L'artista mallorquí Jaume Mir ha volgut retre un càlid homenatge als treballadors de l'hostaleria de Mallorca amb una escultura que ha realitzat i que el proper mes d'octubre quedarà instal·lada en una rotonda de la Platja de Palma, prop de la Porciúncula. L'obra, de 2'5 metres d'alçària, ha estat realitzada amb ferro i fou impulsada per Luis Riu, creador de la cadena hotelera Riu, a més de tenir el recolzament i la col·laboració de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma.

La idea de crear aquesta escultura vingué de l'hoteler, que encarregà l'obra a Mir fa quatre anys. Però l'artista no trobava la manera de plasmar aquest homenatge al treballador de l'hostaleria en una obra d'art. «He realitzat escultures d'oficis i tots tenen la seva poesia. En aquest cas em va costar molt trobar-la. Vaig passar molt temps cercant la manera d'interpretar el monument i no la trobava», explica Jaume Mir per justificar el retard en la realització d'aquesta obra, una de les peces que li ha costat més dedicació. «El temps passava i els altres encàrrecs anaven passant davant i aquest es quedava sempre en un segon pla».

No fou fins que un dels fills de l'empresari li explicà una història sobre els orígens de l'empresa familiar que Mir trobà la idea per crear el seu monument. «Em va explicar que Luis Riu cimentà el seu imperi hoteler sobre la professionalitat i l'amabilitat dels empleats com una de les senyes d'identitat de l'empresa». D'aquesta idea sorgí l'escultura d'un treballador d'hotel que, amb els braços oberts i fent una passa endavant, dóna la benvinguda a un hipotètic client.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.