algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

La Societat Amics de Borges celebra l'acte fundacional a Valldemossa

La placa commemorativa de l'escriptor ha estat objecte de desacords

La Societat Mundial d'Amics de Jorge Luis Borges celebrà ahir a Valldemossa el seu acte fundacional, al qual assistiren una quarantena de persones del món de la cultura que comparteixen devoció per l'escriptor i poeta argentí. En representació de les autoritats mallorquines hi assistí la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar. L'acte consistí en la inauguració d'una placa commemorativa col·locada a la casa de la Comtessa de Muntaner "on Borges compartí experiències amb el poeta Rubén Darío i altres intel·lectuals que s'hi hostatjaven", que molt probablement es convertirà en la seu internacional d'aquesta societat.

La celebració d'aquest acte ha estat precedida d'una certa polèmica, ja que en principi s'havia pensat que la seu de l'esmentada fundació fos l'«hotel de l'artista», propietat de la família Estaràs "Els Valldemossa", on Borges visqué durant els inicis de la seva trajectòria creativa. Segons explicà la família Estaràs, hi havia de tot d'una un acord entre propietaris i fundació, però la intenció de colocar la placa commemorativa a l'edifici va fer canviar d'opinió els primers a causa de les seves considerables dimensions. Davant de la manca d'acord, la Societat d'Amics de Borges decidí cercar una altra possible seu.

La placa fou descoberta per Munar i per Maria Esther Vázquez, presidenta de la fundació, que juntament amb l'escriptora Alicia Jurado i el jurista Eduardo García de Enterria, va pronunciar un emotiu parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.