cielo claro
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

El millor jazz del manacorí Andreu Galmés arriba al Festival de sa Pobla

El guitarrista presentarà al públic el seu disc, que es titula «Stress»

El guitarrista manacorí Andreu Galmés serà el protagonista del quart concert de la setena edició del Festival de Jazz de sa Pobla que es durà a terme avui a partir de les 22.30 hores a la plaça Major del municipi. El músic mallorquí estarà acompanyat sobre l'escenari per músics de reconegut prestigi com Horacio Fumero (contrabaix), David Xirgu (bateria) i Max Sunyer (guitarra), amb els quals ha enregistrat recentment un disc que du per títol Stress. Precisament, aquest recital servirà per presentar al públic aquest treball discogràfic que Galmés definí com «un disc ben fet i en el qual la gent hi podrà trobar un poc de tot: des de temes propis fins a adaptacions lliures de temes com Fragile d'Sting o In a Sentimental Mood del mític Duke Ellington».

Galmés només tingué paraules d'elogi per als músics que l'acompanyaran i afirmà que «son tres artistes extraordinaris i amb una experiència més que contrastada. He tingut la sort de trobar-me i compartir escenari amb ells al llarg de la meva carrera i quan els vaig proposar fer un disc junts no varen posar cap emperò a la meva idea. La veritat és que ens hem divertit i ha estat una experiència molt positiva».

Nascut l'any 1967, Andreu Galmés pot presumir d'haver estat el guitarrista de diferents cantautors de Mallorca de la categoria de Guillem d'Efak o Tomeu Matamales i la seva música és el fruit de més de vint anys de treball i estudis musicals en què l'inconformisme i l'esperit de superació han estat dues constants.

La participació en el VII Festival de Jazz de Palma suposà el seu inici professional dins el món del jazz, i ara arriba al Festival Internacional de sa Pobla en què comparteix cartell amb formacions com Charlie Haden's Quartet West, Jordi Vila i Els Seus Amics, Dave Holland Quintet i la Big Latin Band. «El Festival de sa Pobla ha anat millorant amb els anys i ara és un certamen realment digne i que desperta molt interès entre el públic mallorquí. Estic molt content que se m'hagi donat l'oportunitat de participar-hi i compartir cartell amb autèntics monstres del jazz», reconegué l'artista manacorí qui no desaprofità l'oportunitat de convidar tots els mallorquins al seu recital en el qual no hi faltaran les característiques improvisacions per part de tots i cadascun dels músics.

Andreu Galmés al llarg de la seva carrera ha fundat dues formacions de jazz: Calitja Jazz el 1992 i el Café 3 Trio, aquest darrers juntament amb Salvador Font i Fernando Calvo. A més, des de 1995 ha acompanyat esporàdicament músics com Max Sunyer, Kitflus, Benavent, J.Bonell, Michell McCaine, Richard Vinton, Víctor Uris o Molly Duncham entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.