algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'humorista català Dani Pérez du els seus monòlegs a Son Servera

El jove actor està considerat un continuador de Pepe Rubianes

El darrer espectacle del català Dani Pérez, El loco de la calle, es representarà demà a les deu del vespre al pati de la biblioteca de Son Servera, en el que suposa la primera actuació de l'humorista a les Balears. Pérez té només 27 anys i ja es diu que podria ser el Pepe Rubianes català. La seva dicció i la manera d'interpretar recorden les de l'actor gallec i fer riure la gent al mateix temps que fa crítica social són, per ara, els seus desigs com a actor. Malgrat tot, Pérez no es considera un imitador de Rubianes: «Pepe ha influït en mi com un cantant ho pot fer en un grup de música, però totes les històries que cont són meves i crec que, si fos només un imitador, no ompliria les sales dia rere dia».

El seu actual espectacle, El loco de la calle, és un remake de l'anterior, Cara a cara, un conjunt de monòlegs basats en fets quotidians que intenta ser un reflex de les manies de la gent. Pérez cerca que «el públic s'ho passi bé», i afegeix que «alhora hi ha un rerefons de crítica social». Com són les persones, com es comporten i les seves rutines és allò que l'actor exagera i parodia. I és que «el masclisme, la religió i la televisió ens tenen a tots 'agilipollats'». De la mateixa manera que Pepe Rubianes, els protagonistes dels seus monòlegs poden ser també els reis i els polítics, dels quals tracta en clau d'humor.

Potser allò més curiós dels espectacles del clown català és la seva durada indefinida. Depenent de les reaccions del públic, l'actor allarga o escurça les actuacions i hi inclou monòlegs que fan part d'altres obres: «L'obra sol durar una hora i vint minuts, però sempre improvís i puc arribar a estar dues hores damunt l'escenari». Fins ara, el públic català ha estat generós amb ell. Però l'humorista no es vol encasellar i ja s'està preparant per participar en una obra que es presentarà a Tàrrega: «A Larra: el pobrecito hablador personific l'escriptor castellà i surt una mica d'allò que he fet fins ara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.