algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Troballes de la Ciutadella romana

Les troballes arqueològiques descobertes darrerament en el subsòl del casc antic de Ciutadella permetran determinar els límits de la ciutat romana d'Iamo. Segons Antoni Camps, director del Museu Municipal de Ciutadella, «així ho testimonia el descobriment d'un cementiri pertanyent a l'època d'esplendor de l'Imperi Romà aparegut al carrer Ses Andrones».

«L'aparició de restes funeràries "apuntà" ens fa pensar cada vegada més que la Ciutadella romana s'estenia de la plaça de la catedral cap al port, mentre que a partir d'aquest punt es troba, probablement, la zona de la necròpolis». D'aquesta manera, els esquelets de dos infants pertanyents probablement als segles I i II abans de Crist descoberts a Ses Andrones, confirmen l'existència d'un cementiri als extramurs de la ciutat romana.

Camps assegurà que a partir d'aquests primers indicis, «si s'arribassin a realitzar cates a la plaça des Born, de bon segur que trobaríem moltes sorpreses i dades reveladores sobre com era la Ciutadella romana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.