algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La por s'apoderà de les sales Chaplin

La nit de divendres a dissabte fou la primera de les 12 Hores de Cinema de Terror

Cares de cansament, son i alhora de satisfacció d'haver superat la prova eren les que mostraven els assistents a la primera de les 12 Hores de Cinema de Terror d'enguany (dinovena edició d'aquesta marató de terror), en sortir ahir dematí dels multicinemes Chaplin. Ben equipats per passar la nit, els afeccionats a la por cinematogràfica arribaren dotze hores abans al cinema, on foren rebuts pel ja tradicional bagul que ajuda a crear un ambient tètric i que recorda les pel·lícules més clàssiques d'aquest gènere, quasi tan antic com el cinema. Una rere l'altra, amb deu o quinze minuts de pausa per descansar, menjar o anar als lavabos, les pel·lícules, la majoria d'elles de les més taquilleres d'aquesta temporada en curs, s'anaren succeint, i els ànims s'anaren encalentint.

Destino final fou la primera a posar els cabells de punta amb la inquietant història d'un grup d'amics que s'escapa per casualitat d'un accident d'avió, però que no pot fugir del seu destí. No quedà gens enrere un dels personatges que a hores d'ara ja és un dels clàssics del terror contemporani, l'esgarrifós Hannibal, magistralment interpretat per l'actor britànic Anthony Hopkins.

No menys impactant fou Ed Gein, la història real d'un home aparentment senzill, però que amaga un perillós psicòpata, la figura del qual ha inspirat títols com Psicosi o La matança de Texas. Un altre tipus de terror és el que proposa Scary Movie, que basa el seu èxit en la paròdia de les escenes més conegudes dels films de terror dels darrers anys. Poseídos amb Winona Ryder i La Bendición amb Kim Basinger recuperen el terror diabòlic. La marató culminà amb una pel·lícula sopresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.