cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El pintor Juli Ramis serà distingit per l'Ajuntament de Sóller amb l'Escut d'Or

També es vol proposar la nova distinció per al batle republicà Josep Serra i Pastor

El pintor solleric Juli Ramis (Sóller, 1909-Palma, 1990) serà distingit amb l'Escut d'Or de la Ciutat de Sóller, i serà, juntament amb el prevere Joan Lladó, la primera persona que rebrà aquest guardó acabat de crear pel Consistori solleric a fi d'honorar els seus ciutadans que més han destacat en els camps de l'art, la cultura, la ciència o l'activitat social.

El Grup Municipal Socialista, que ha estat el que ha fet la proposta de Juli Ramis, també vol demanar la distinció per al batle republicà Josep Serra i Pastor, que patí represàlies durant l'inici de la Guerra Civil. Tot i això, aquest darrer nomenament no es podrà fer enguany, atès que el Reglament municipal d'honors i distincions només permet lliurar dues medalles per any. S'ha de dir que la Comissió de Cultura també va proposar el solleric Joan Estades Ensenyat, però aquest va renunciar a rebre l'Escut d'Or. L'acte d'atorgament es farà per les festes de sant Bartomeu, aquest mes d'agost.

Juli Ramis, que s'inicià en la pintura gràcies al seu oncle, el també pintor Cristòfol Pizà, «Salero», fou el primer pintor mallorquí que s'incorporà als llenguatges artístics del segle XX. A l'Escola de Treball de Barcelona, va aprendre la tècnica del dibuix al natural, i posteriorment a París, conegué Picasso, que el posà en contacte amb els ambients artístics. En la seva obra es poden reconèixer les influències de Matisse, Picasso i Modigliani.

Després d'exposar a Barcelona, Palma i Madrid, Ramis fou mobilitzat durant la Guerra Civil i el 1939 partí a Tànger. Després d'una llarga activitat pictòrica, el 1972 s'establí definitivament a Mallorca. Va ser membre de la Reial Acadèmia de Sant Sebastià i guardonat amb el Siurell de Plata d'Ultima Hora, amb la Medalla del Parlament balear i amb la Medalla d'Or de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.