algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Els EUA prohibeixen la clonació, tant per a la reproducció com per investigar

La decisió, amparada pel president Bush, ja ha generat protestes entre els científics

La Cambra de Representants ha aprovat un projecte de llei que prohibeix la clonació d'éssers humans o la clonació per crear embrions destinats a la investigació científica, com a resposta a una llarga polèmica que ha afectat la comunitat científica i mèdica. La sort del projecte, que té el suport del president George W. Bush i que ha provocat una gran controvèrsia als Estats Units, és ara en mans del Senat, on la iniciativa pot ser objecte d'un debat encara més intens, segons fonts legislatives.

La Cambra Baixa del Congrés rebutjà ahir la clonació per 265 vots, després que els partidaris del projecte manifestassin que la creació de clons humans presenta molts dilemes morals i problemes de seguretat. «La clonació humana és èticament i moralment ofensiva i contradiu tot el que aquest país defensa», afirmà el president del Comitè Judicial de la Cambra, el republicà de Wisconsin James Sensenbrenner. Durant el debat es produí un acord general sobre el fet que la clonació d'éssers humans ha d'estar prohibida, però la controvèrsia girà entorn de si s'ha de permetre que els científics clonin embrions per aconseguir-ne les cèl·lules «stem».

Els científics indicaren que aquestes cèl·lules embrionàries es poden convertir en qualsevol altre tipus de cèl·lules, des d'òssies, fins a hepàtiques o cerebrals. Això constituiria una cura potencial per a un gran nombre de malalties, sobretot les de caràcter degeneratiu, com l'Alzheimer, l'esclerosi mútiple i la diabetis, o la cura de lesions de medul·la espinal. No obstant això, l'extracció d'aquestes cèl·lules mare o «stem» provoca automàticament la mort de l'embrió. «Els éssers humans no s'han de clonar per abastir un magatzem mèdic de recanvis per a la experimentació», declarà Tom DeLay, representant de Texas i líder de la majoria republicana a la Cambra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.