algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

El món de Hollywood més irònic es recrea amb «Popcorn» a Sa Màniga

L'Auditòrium acollirà l'única funció de l'espectacle de la companyia Villarroel Teatre

63822
La comèdia, molt divertida, narra la història d'un assasí...

L'Auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor, que continua apostant pels productes de qualitat, acollirà el proper dissabte 2 de juny, a partir de les 22.00 hores, la única funció a Mallorca de l'espectacle Popcorn de Ben Elton, a càrrec de la companyia del Villarroel Teatre. Popcorn és una comèdia que narra la història d'un assassí que decideix visitar l'apartament d'un director de cinema que acaba de guanyar un Òscar. Amb un format irònic i mordaç, a més d'una crítica contra la violència, és una translació al teatre del món de Hollywood, la seva indústria, l'acadèmia i els seus productors, directors i actors.

Ben Elton, autor de l'obra, ens presenta, amb uns diàlegs divertits i estremidors, tot aquest univers de la meca del cinema en unes situacions de sexe i crim semblants a les de les pel·lícules dels gernams Cohen o Quentin Tarantino -personatge en el qual s'inspira el protagonista de Popcorn-. La situació extrema a la qual s'arriba a causa de la inesperada visita de l'assassí, despulla els personatges del seu glamour i ens mostren la seva mesquinesa en unes jocoses situacions, on el tractament divertit que es dóna a la violència no fa més que potenciar l'horror que li és consubstancial.

Per altra banda, obliga l'espectador a reflexionar sobre els aspectes més agressius i masclistes dels mitjans de comunicació i dels qui amb aquests hi col·laboren. L'humor continua sent un bon suport per abordar els temes trascendents -fins i tot un assassinat en escena-, i per aquest motiu en aquest muntatge la brutalitat i l'humor caminen de la mà. Com en els més menyspreables films de Hollywood, a Popcorn el sexe i la violència són mercaderia i una eina per aconseguir el poder en una cultura masclista.

Segons el director de l'obra, Àngel Alonso, «portar aquesta magistral paradoxa a l'escenari era molt arriscat i temptador al mateix temps. Si la comèdia és ja un dels més difícils gèneres, una obra com aquesta, capaç de conduir les situacions i personatges fins als límits del gènere, ens obligava a un treball apassionant i delicat». Amb un repertori format per: Lluís Marco, Òscar Molina, Núria Font, Núria Hosta, Roger Pujol, Miquel Sitjar, Cristina Solà, Eduard Soto i Mireia Montseny; Popcorn arriba a Sa Màniga avalat per quatre exitosos mesos de funcions al Teatre Villaroel, on s'estrenà el passat mes de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.