cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Artistes i intel·lectuals firmen un manifest a favor del cannabis

Un grup d'artistes i intel·lectuals entre els quals es troben Pilar Rahola, Moncho Alpuente, Almudena Grandes, Luis Pastor, Nacho Duato, Manzanita i Carme Conesa han subscrit un manifest elaborat per l'Associació Madrilenya d'Estudis sobre el Cannabis que defensa la normalització d'aquesta substància (despenalització del seu autocultiu i consum públics) segons informà el portaveu del col·lectiu. Per fer públic aquest manifest i les seves reivindicacions, aquest col·lectiu ha convocat per avui una «manifestació cercavila» a Madrid a la porta del Sol, a les 18.30 hores.

Aquesta associació protesta, entre altres punts, contra l'augment de les multes imposades als consumidors. A més, volen reivindicar el dret a l'autocultiu d'aquesta planta com «la millor manera perquè els consumidors protegeixin la salut i estalviïn doblers». La marxa discorrerà pels carrers Mayor i Bailén per acabar al parc de San Francisco el Grande. Allà es farà una festa. També hi seran presents membres de distintes associacions de Valladolid, Lleó, València, Galícia, Albacete i Barcelona.

D'altra banda, el grup parlamentari socialista va presentar ahir una proposició no de llei en el congrés per autoritzar l'ús terapèutic del cannabis, iniciativa que ja ha estat aprovada en el Parlament català. El president del Col·legi de Metges de Tenerife, Rodrigo Martín, durant un fòrum sobre el dolor celebrat a Santa Cruz de Tenerife, es mostrà a favor de l'ús de certes resines d'aquesta planta per alleujar mals incurables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.