nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Juan Iglesias i el Col·legi de Mèxic, Príncep d'Astúries de Ciències Socials

El jurista salmantí Juan Iglesias Santos i el Col·legi de Mèxic reberen ahir conjuntament el prestigiós Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2001. El guardonat de l'àmbit judicial dedicà el premi concedit als múltiples alumnes amb els quals ha comptat durant la seva llarga vida acadèmica a les universitats de Salamanca, Oviedo, Barcelona i Madrid, i als seus onze fills, que «sempre m'han ajudat moltíssim», manifestà. Aquest humanista reconegué sentir-se enormement «satisfet» i «orgullós» desrpés de rebre, juntament amb el Col·legi de Mèxic, un premi que li arriba als 84 anys i que «per a mi és la culminació a la meva carrera», esmentà.

Segons comentà el jurista castellà, «potser a aquesta edat s'agraeix més el premi», que, encara que era esperat, «ha estat per a mi una grata sorpresa». En aquest sentit, Iglesias Santos reconegué que mai no va perdre l'esperança d'aconseguir aquest prestigiós guardó, encara que afirmà que «mai no es té una confiança absoluta». De Salamanca per naixement i madrileny d'adopció, Juan Iglesias Santos volgué enviar el seu agraïment a tots els companys i amics que, des de Salamanca, li varen remetre l'enhorabona en el transcurs del matí d'ahir.

En referència a aquest tema, el premiat recordà l'afecte que sent per la seva terra, que el passat mes de febrer, des de la Junta de Castella i Lleó, li concedí el premi que el Govern regional ofereix en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats a l'any 2000. El Col·legi de Mèxic, per la seva part, ha estat guardonat per la seva «extraordinària importància» en la vida cultural hispanoamericana. Aquest és el tercer dels 8 guardons anuals de la Fundació Príncep d'Astúries, dotat amb 5 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.