algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Recha: «La repercussió mediàtica de Cannes ha llançat la meva pel·lícula»

'Pau i el seu germà', de Marc Recha, s'estrena divendres a Palma en versió original

72662
Marieta Orozco (Sara) i David Selvas (Pau) són dos dels protagonistes.

L'última pel·lícula del director català Marc Recha, Pau i el seu germà, arribarà aquest divendres a les grans pantalles de tot Espanya i s'estrenarà en 26 sales, tant en la versió original subtitulada com doblada al castellà. A Palma es projectarà en la seva versió original en català. En aquest film, que es presentà i competí en la secció oficial de l'últim Festival de Cannes, Marc Recha segueix la línia marcada en la seva anterior pel·lícula, L'arbre de les cireres, i partint d'un paisatge "en aquest cas pirinenc", crea una història i els personatges que la protagonitzen. A Pau i el seu germà el bucòlic paisatge es presenta com la «memòria d'Àlex», el personatge absent de la pel·lícula al voltant de la mort del qual gira tota la història.

Marc Recha, qui ahir oferí una roda de premsa acompanyat dels actors David Selvas i Lluís Hostalot al cinema Rívoli, continua fidel a la seva forma d'entendre el setè art i en cada escena o en cada diàleg cerca «la lògica i la coherència dels personatges» per sobre d'altres consideracions. «Si un personatge és francès, com la Marta "Nathalie Boutefeu", doncs parla francès», explicà el director fent referència al fet que en el film, a més del català, apareixen alguns diàlegs en francès i altres en castellà. Aquest afany per reproduir amb el màxim realisme possible la història que conta també es tradueix en una extremada cura per la fotografia, el so i una imatge, aprofitant al màxim i amb mestria la llum natural i els sons ambientals.

El director emparellà directament la seva pel·lícula amb el film de Roberto Rossellini Viaggio in Italia, del 1953, i desvinculà el seu gust per la llum natural, la càmera sobre l'espatlla i el pla seqüència de l'«etiqueta» del moviment «Dogma». Recha comentà la seva experiència en el Festival de Cannes i assegurà que «la pel·lícula tingué una bona acollida», destacant la gran repercussió mediàtica que suposa la participació en un certamen com aquest. «Ha estat una experiència molt important. Durant el festival tot passa molt aviat i se succeeixen les entrevistes, els fòrums de debat i la resta de compromisos. Tot el que allà passà té una repercussió mediàtica impressionant i ha llançat la pel·lícula, malgrat no tenir una vocació comercial, ja que s'estrenarà també a França, Itàlia, Japó i Portugal», digué Recha.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.