cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Breus

• EXPOSICIONS

Nam June al Guggenheim Gairebé un centenar d'obres realitzades per Nam June Paik es reuneixen a l'exposició retrospectiva que ofereix el Museu Guggenheim de Bilbao des d'ahir. Arribada de Nova York i Seül, l'exposició centrada en aquest artista multimèdia coreà dóna mostra del seu quefer a través d'escultures amb televisors manipulats, vídeos interactius i jocs de làser, en una mescla de tecnologia i avantguardisme. Satisfet del muntatge a Bilbao "fins al punt de comentar: «ara ja puc morir summament feliç»", Paik presentà ahir al Guggenheim l'obra que ha duit la crítica a considerar"lo el pare del videoart o un dels principals innovadors de les realitzacions multimèdia.EFE.

• TRASPÀS

Mor l'historiador alemany Hans Mayer Un dels grans historiadors de la literatura germànica, Hans Mayer, morí el passat dissabte als 94 anys a Tübingen, segons trascendí ahir. Nascut al 1907 al si d'una família de la burgesia jueva, s'uní a la causa socialista després d'estudiar Dret. Estigué emigrat per Europa fins acabar la II Guerra Mundial. De nou a Alemanya, tingué enfrontaments amb la burocràcia de la RDA i demanà refugí a l'Alemaya Occidental. Entre les seves obres destaquen assaigs sobre Richard Wagner, Thomas Mann i Bertold Brecht, i un llibre de memòries sobre la seva vida a l'antiga RDA.EPR.

Mor el gravador de Picasso El gravador del pintor espanyol Pablo Picasso, Piero Crommelynck, morí divendres passat als 67 anys en un hospital de la regió parisenca. Piero Crommelynck i el seu germà Aldo col·laboraren amb Picasso fins a la mort de l'artista el 1973. Picasso il·lustrà l'obra del pare de Piero, el dramaturg Ferdinand Crommelynck, Le cocu magnifique.AGÈNCIES.

• LITERATURA

Conclusions del Congrés del Penedès Els participants al II Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana han acordat reclamar a les institucions «una atenció eficaç i coordinada de la difusió i el foment de la lectura», «un augment de la dotació pressupostària a les campanyes dedicades a aquest tema» i una major potenciació de la lectura generalitzant les biblioteques especialitzades i incentivant les reunions entre ensenyants, entre d'altres mesures proposades per trobar solucions al descens de lectors entre els 12 i 14 anys.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.