algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Cartell de luxe per a les Nits Mediterrànies de Valldemossa

Compay Segundo obre el cicle el 26 de juny del qual n'és estrella Van Morrison

102866
Douglas, enmig del batle Muntaner i la presidenta Munar. | T.M.

La memòria viva del so cubà, el nonagenari Compay Segundo, obrirà dia 26 de juny les Nits Mediterrànies de Costa Nord que duen a Valldemossa un cartell de luxe encapçalat per l'irlandès Van Morrison. Enmig d'una allau de fotògrafs, càmeres de televisió i reporters, l'actor Michael Douglas assistí a la presentació del cicle de concerts d'estiu que es completa amb la diva alemanya Ute Lemper, el saxofonista Jan Garbarek & The Hilliard Ensemble, el guitarrista Tomatito & Ensemble i The Golden Gospel Singers. Aquests dos darrers ja actuaren a la primera edició.

Sis concerts de màxim nivell i diversitat d'estils que tenen un pressupost de més de seixanta milions de pessetes i que erigiran per segon any consecutiu el centre cultural de Douglas en un eix de la bona música. Abans de la presentació Douglas va signar un conveni amb els patrocinadors: María José Hidalgo, d'Air Europa; María Arias, de Majorica; Bernadí Seguí, de Sa Nostra; Jaume Puig, de Sol Melià, i Pere A. Serra president del Grup Serra. L'actor reiterà en diverses ocasions la seva gratitud al poble mallorquí per la resposta que ha tingut vers el centre i el seu orgull pels resultats del primer any de funcionament.

D'entre els concerts, Douglas expressà la predisposició a assitir al de Morrison. El Lleó de Belfast té prevista l'actuació per dia dos d'agost i, amb entrades que oscil·len entre les 10.000 i 20.000 pessetes, ha estat posible sols per la mediació de l'actor. ntre les novetats d'enguany, l'actriu i cantant hereva de la més genuïna tradició cabaretera alemanya, Ute Lemper, mostrarà el seus múltiples registres sobre l'escenari el vespre de dia 20 de juliol. Un dia després a l'actuació de la diva universal, el saxofonista noruec Jan Garbarek, inquiet cercador de fusions jazzístiques, oferirà les seves improvisacions acompanyat per les veus del quartet Hilliard Ensemble, que interpretarà cançons medievals i del Renaixement.

El sis de juliol tornarà a Costa Nord Tomatito. L'estiu passat actuà amb el pianista Michel Camilo, i ara ho farà amb un sextet. l colofó de la segona temporada el posarà Bob Singleton i els Golden Gospel Singers. Un conjunt vocal extraordinari que des de fa deu anys el seu èxit no ha topat fre i que ja formà part del cartell de l'estiu passat. Des de les melodies africanes, al hip hop i el rap sense oblidar els espirituals negres integren el seu repertori.

La presentació del programa s'aprofità també per donar a conéixer un volum al qual s'inlouen a tot color les imatges de les actuacions de l'any passat. Carmen Linares, Ginesa Ortega, Philip Glass, Michel Camilo i Tomatito, Els Golden Gospel Singers són protagonistes del llibre que ha estat editat conjuntament amb UNI2.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.