algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Mor als 66 anys el duc d'Alba després d'una llarga malaltia

L'òbit tingué lloc a la seva pròpia residència

A les cinc i mitja de l'horabaixa d'ahir morí Jesús Aguirre y Ortiz de Zárate, actual duc d'Alba, en la seva residència del palau de Líria a Madrid. L'òbit es produí a conseqüència d'una embòlia pulmonar, segons informà als periodistes congregats a les portes de la residència un portaveu de la Casa d'Alba. El mateix portaveu assenyalà que, abans de sobrevenir la mort, el duc es trobava en estat estacionari dins la gravetat. Encara no s'ha decidit on i quan es posarà la capella ardent.

Jesús Aguirre y Ortiz de Zárate havia nascut a Madrid el 9 de juny de 1934, per la qual cosa comptava en l'actualitat amb 66 anys. Era graduat en Filosofia i en Teologia i membre de la Reial Acadèmia Espanyola, de l'Acadèmia Sevillana de Bones Lletres i de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando.

Al llarg de la seva vida fou director de l'Editorial Taurus; director general de Música del Ministeri de Cultura entre els anys 1977 i 1980; president de l'Associació Nacional d'Hemeroteques; vicepatró del Reial Patronat Hispano-Britànic de Col·legis del Món Unit; membre de l'Institut Internacional per a la Investigació Prehistòrica de Chicago; membre de l'Associació Europea de la Cultura a Venècia i president de la Fundació Casa de Alba.

Estava en possessió, a més, de la Gran Creu d'Alfons X el Savi; Gran Creu del Mèrit Civil Alemany; Primera Medalla d'Or Manuel de Falla de Cadis i Cavaller Hospitalari de Sant Joan. Jesús Aguirre fou el catorzè Duc d'Alba pel seu matrimoni amb Cayetana Fitz-James Stuart i de Silva i sempre fou conegut com un intel·lectual i un home bolcat amb l'art i la cultura. Capellà jesuïta fins el 1969, es casà amb la duquessa d'Alba en 1978.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.