cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• ART

Premi i beques Pilar Juncosa i Sotheby's La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca convoca de bell nou el premi i les beques Pilar Juncosa i Sotheby's seguint amb la voluntat dels seus fundadors de promocionar i difondre els valors creatius contemporanis. Com en les anteriors edicions es convoca d'una banda el premi; i d'altra s'atorgaran tres beques als millors projectes d'investigació sobre Joan Miró al millor projecte didàctic, i una de formació, experimentació i creació en els tallers d'obra gràfica. A la imatge, Blanca Navas, una de les becades en aquesta darrera categoria a la passada edició. DdB.

• LITERATURA

Diàlegs a Barcelona L'Espai de Lletres acollirà, entre el 8 de maig i el 12 de juny, tots els dimarts, Diàlegs a barcelona, un cicle de converses entre escriptores (poetes, novel·listes, dramaturgues) a partir del contrast entre diferents perspectives generacionals i de trajectòria. Algunes d'aquestes creadores convidades a participar són Dolors Ollé, Rosa Victòria Gras, Imma Montsó, Ada Castells o Fina Birulés entre d'altres. Coordinen el cicle Araceli Brunch i Lluïsa Julià. DdB.

Viatge al passat L'escriptor lleonès Alberto Colinas afirma que el seu proper llibre de poemes, titulat Tiempo y abismo, suposarà un viatge al seu passat amb la finalitat «de saldar un deute» amb aquesta etapa de la seva vida. Per a l'autor aquesta serà una de les seves obres més «importants», la qual defineix com un llibre «dur i profund, de to greu i molt especial», ja que apareix relacionat amb el seu retorn a Castella i Lleó.EFE.

• INSTITUCIONS

Premi Taula d'Or L'historiador Francisco Fornals Villalonga, coronel d'enginyers, ha rebut la primera «taula d'or» de Menorca, corresponent al premi Maria Lluïsa Serra instituït pel Consell de Menorca. El conseller de Cultura, Josep Portabella explicà que aquest guardó, en memòria de la desapareguda arqueòloga, distingirà cada any les persones o entitats que més s'han caracteritzat per la seva tasca en favor de la defensa i la recuperació del patrimoni històric menorquí. L'entrega del guardó, divendres al Museu de Menorca, constituí l'acte inaugural de les I Jornades de Patrimoni Històric de Menorca organitzades per la Conselleria de Cultura i la Comissió de Patrimoni Històric de l'illa.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.