algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Tot a punt per a l'assalt al sostre d'Europa

Quatre mallorquins partiran el 6 de maig cap a la zona del Caucas i intentaran coronar l'Elbruss

101936
Jopela, Tòfol Cayrier, Xisco Planas i Gerard Falcó. | T.A.

«Jo no me'n faig idea de res, però vaig fent». Amb la humilitat i el respecte a la muntanya per bandera, José María Àlvarez Rodríguez de la Flor, més conegut com en «Jopela», afronta l'ascensió a l'Elbruss, el sostre d'Europa amb 5.642 metres d'altitud. Un cop coronats l'Aconcagua (cim més alt de Sud-amèrica amb 6.950 metres) i el Vinson (punt més alt de l'Antàrdida amb 4.897 metres), amb l'ascensió a l'Elbruss, Jopela afrontarà la tercera etapa del projecte de set cimes, consistent en la conquesta de les muntanyes més altes de cada continent.

En aquesta experiència, el mallorquí que més expedicions alpinístiques ha protagonitzat, estarà acompanyat per Xisco Planas, Tòfol Cayrier i Gerard Falcó, tots ells membres del Grup Excursionista de Mallorca (GEM). Tot i que no seran els primers mallorquins a pujar a l'Elbruss "ja ho han fet dos mallorquins anteriorment" sí seran els primers que afrontin l'ascens en periode hivernal. La principal intenció és evitar les aglomeracions de excursionistes que tenen lloc durant l'estiu. «Sabem que per aquestes dates ens trobarem amb temperatures extremadament baixes i amb neu abundant, la qual cosa ens obligarà a anar especialment abrigats i a utilitzar raquetes per desplaçar-nos», comentà Jopela.

L'Elbruss és un volcà inactiu situat en la zona russa del Caucas i amb els seus 5.642 metres ha desbancat el Mont Blanc (4.844 metres) com a la muntanya més alta del vell continent. La cadena muntanyenca del Caucas s'extén sobre uns 1200 quilòmetres, d'Est a Oest, del Mar Negre fins al Mar Caspi i no només forma una frontera geogràfica sinó també una barrera ètnica i política, que separa Rússia del mosaic de les nacionalitats de la regió del Caucas. El clima de tensió que viu la zona obligarà l'expedició a prendre mesures extraordinàries de seguretat. A més estaran constantment vigilats per la policia per evitar qualsevol tipus d'incident.

Malgrat això, la regió de l'Elbruss continua sent una de les més atractives entre totes les regions del Caucas, malgrat també les grans altures i la inestabilitat climatològica. Des de la vall principal surten nombroses valls laterals que condueixen a les muntanyes més famoses del Caucas: Donguz-orun (4.492m), Tchatyn (4.368m), el llegendari Ushba (4.710m) i l'Elbruss. Com es pot comprovar, aquest gegant gelat de dos caps corona el panorama del Caucas central, i és 1000 metres més alt que els seus veïns. El seu cim oriental (5.621m) és una mica més baix que el seu germà occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.