algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

«Els fumadors balears som dels millors»

Joan Bonet, nou campió d'Espanya de fumar amb pipa en aconseguir mantenir-la encesa 1'20 hores

Joan Bonet, conegut popularment com Bonet de ses Pipes, és el nou campió d'Espanya de fumar en pipa. Així mateix, en la categoria d'equips, els mallorquins Joan Pallarès, Rafel Matas, Toni Cañellas i el mateix Bonet també quedaren en primer lloc. El campionat, del qual se celebrava la XVI edició, es va realitzar aquest passat cap de setmana a Barcelona i disposà de la participació d'aproximadament una vuitantena de fumadors experts d'arreu de l'Estat espanyol.

La prova que es demanava en el concurs consistia a mantenir encesa una pipa el màxim de temps possible amb tan sols tres grams de tabac. La fumada de Joan Bonet arribà a l'hora i vint minuts. Un temps que, segons comentà el nou campió, «en mi és bastant corrent i això que tampoc no som dels més bons». Bonet de ses Pipes destacà amb satisfacció el gran èxit mallorquí aconseguit, afirmant que «els balears som dels millors. A Mallorca es creà el primer club d'Espanya i això és una cosa que s'ha de tenir en compte, ja que avala una relativa tradició. Sempre solem quedar en els primers llocs, conjuntament amb els aragonesos, aquests en ocasions ens fan ombra».

Bonet, que des que tenia devuit anys és un gran aficionat a fumar en pipa, posà en relleu els noms d'antics campions com ara els de Baltasar Marquès i Vicenta Vila, «el matrimoni solleric manté els rècords espanyols tant masculí com femení que estan en més de dues hores. Ambdós varen ser campions durant la dècada dels vuitanta. Pep Sans també ha estat campió dos anys, Joan Pallarès també ho ha estat...». L'any que ve l'original campionat està previst que sigui disputat a Madrid. Per les Illes, Bonet de ses Pipes destacà aquest gran palmarès afirmant que amb ell es contribuïa a donar a conèixer el club de fumadors en pipa i a incrementar la gran afició que ja hi ha.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.