cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

Miquel Colom rebé un homenatge per la seva contribució a la cultura

Poeta, lul·lista i ensenyant, el pare Miquel Colom (1900-1999) rebé ahir un homenatge a una localitat que, malgrat no ser la del seu naixement, l'acollí i veié desenvolupar la seva feina, Inca.

Familiars del pare Colom entre els quals es trobaven les seves germanes, representants de les autoritats locals i de la comunitat franciscana, i el col·legi Beat Ramon Llull, del qual en fou professor, s'uniren en un acte per lloar la figura d'aquest home i «la seva contribució a la cultura i les lletres catalanes» en paraules de Pere Rotger, batle d'Inca.

L'homenatge es ve a afegir als reconeixements que el pare Colom rebé en vida, com el de fill il·lustre del seu poble natal, Bunyola, el 1989, el Siurell de Plata el 1993 o el doctorat honoris causa per la facultat de Filologia catalana de la Universitat de les Illes Balears el 1997.

Colom fou un home compromès amb la llengua i la cultura catalanes. Durant una època de la seva vida fou col·laborador de mossèn Alcover en el Diccionari català-valencià-balear. Així mateix, realitzà importants estudis sobre Ramon Llull, Onomàstica lul·liana i Glossari general lul·lià i conreà el camp de la poesia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.