cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Els artistes envaeixen places i carrers a la tercera edició de «Per amor a l'art»

La mostra, de més de dues-centes obres, té com a nexe d'unió els residus sòlids

62622
Les «Flors» de Victòria Gracía als Jardins de la Misericòrdia.

L'art, en totes les seves manifestacions, ha sortit al carrer i ha envaït la ciutat sota el lema de Per amor a l'art en temps de runes i amb el denominador comú dels residus sòlids. Aquesta tercera edició presenta una sèrie d'innovacions, com el tema sota el qual es presenten les obres, la intenció d'establir una mostra bianual o el fet de tenir una mostra de mail art, o art per correu procedent de diferents països del món.

La gran galeria que ha esdevingut la ciutat es reparteix en diferents espais, tant d'interior com de carrer, on tenen cabuda les més de dues-centes obres que s'hi presenten enguany. El Centre Social Flassaders i el Casal Balaguer són els dos espais interiors que acullen exposicions. El Centre Social acull mostres artístiques tan diferents com els plats de ceràmica d'Amèlia García, la mostra de joies dels Joiers de la Mediterrània o els dissenys d'Esteffi Knabe, entre moltes altres coses.

El Casal Balaguer, per la seva banda, presenta tres propostes que mostren els efectes de la degradació del paisatge marí, com les fotografies de Amalia Bernabé, la «maleta» de Maria Horrach o la instal·lació visual i sonora de Cecília Segura. A mig camí entre l'espai tancat i l'obert es troben les escultures ubicades als Jardins de la Misericòrdia; la resta d'obres s'exposen als carrers, places i passeigs de Palma i van sortint al camí del vianant. Des de tanques publicitàries que han perdut la seva funció, fins a estructures de ferro, escultures o ceràmiques protegint els arbres, tot té cabuda a Per amor a l'art.

Una de les peces que potser cridi més l'atenció és una estructura, qualificada per Ceferino Gómez, el seu creador, d'«escultura interactiva», situada a la coneguda plaça del Tub. La instal·lació, feta de grans columnes de formigó, és a la disposició de qualsevol artista que s'hi vulgui acostar i deixar-hi la seva empremta.

En aquesta edició també hi tenen un espai les intervencions artístiques en el medi natural, o land art, que es duran a terme a la finca de can Canut, de dia 14 a dia 19 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.