algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Els arqueòlegs descobreixen la vil·la del gran poeta Ovidi al nord de Roma a la riba del Tíber

Les restes de la vil·la del poeta llatí Ovidi han estat localitzades al nord de la ciutat de Roma, a la riba del Tíber, durant l'excavació dels ciments per a la construcció d'un complex d'edificis municipals. Els arqueòlegs han identificat una estança, possiblement la cuina de la vil·la, i han tret a llum un mosaic de marbre policromat de cinc metres quadrats, pràcticament intacte, corresponent al sòl d'una sala de banquets.

El mosaic representa un personatge que participa en un ritus del déu Bacus, ubicat en el centre d'un dibuix geomètric en blanc i negre. Aquest mosaic serà finalment l'únic vestigi que quedarà de la llegendària vil·la d'Ovidi, ja que després de la finalització dels treballs arqueològics es reprendran les tasques de construcció de l'edifici projectat.

L'indici clau per localitzar la vil·la l'ha proporcionat als arqueòlegs el propi autor del cèlebre Ars Amandi en una carta que va escriure durant el seu exili en l'actual Romania, en què es parla amb melangia de la seva vil·la que guaitava al Tíber, allà on convergeixen la via Càsia i la Flamínia. Ovidi (Publius Ovidius Naso) va néixer l'any 43 a.C i renuncià a la carrera d'advocat per dedicar-se a la poesia amb una obra el valor de la qual rau essencialment en la diversitat de temes que aborda i en el seu estil refinat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.