algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

La «Soyuz TM-31» s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

Els astronautes romandran a l'ISS quatre mesos

Una nau Soyuz TM-31 amb dos astronautes russos i un de nord-americà atracà ahir al moll de l'Estació Espacial Internacional per iniciar quinze anys de permanència ininterrompuda de l'home a la ciutat còsmica. La nau Soyuz TM-31, amb Iuri Guidzenko i Serguei Krikaliov i el nord-americà Bill Shepperd, atracà a les 09.21.40 GMT en un dels quatre molls del mòdul rus Zvezda, un dels tres segments que integren l'enginy espacial. «Tot ha anat bé», afirmà una portaveu del Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia, mentre aplaudien els enginyers i tècnics per l'èxit de l'operació.

Després d'igualar la pressió atmosfèrica entre la Soyuz TM-31 i el Zvedzda i comprovar els sistemes d'enganxada, Shepperd obrí l'escotilla i entrà a l'ISS (Estació Espacial Internacional) a les 10.54 GMT, segons dades del CCVE. En entrar a la casa espacial, els cosmonautes «encengueren el llum» i instal·laren diverses làmpades per al primer reportatge televisat des de l'òrbita. El procés d'unir la Soyuz TM-31 amb l'ISS s'efectuà de manera automàtica per primera vegada mitjançant el sistema Kurs ('curs' en rus), que executa les maniobres de la nau.

La Soyuz TM-31, una de les naus més completes de la cosmonàutica russa, romandrà unida a l'ISS durant mig any, com a càpsula per evacuar la tripulació en cas d'emergència. Els tres astronautes són l'expedició 1 que habitarà l'ISS, ciutat espacial en la construcció de la qual participen 16 països. La tornada a la Terra dels cosmonautes està prevista per al 26 de febrer, és a dir, que hi seran quatre mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.