algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El desert d'Atacama es convertirà en un vertader i gran «Parc Juràsic»

Una investigació anirà a la recerca de dades sobre els dinosaures

Especialistes xilens iniciaran aquest estiu una investigació que convertirà el desert d'Atacama, el més sec del món, en un vertader «parc juràsic». El projecte és finançat per la National Geographic Society i pretén trobar els vestigis de les gegantines criatures que poblaren el planeta durant el període juràsic, fa 120 milions d'anys.

Aquest estiu es realitzaran les primeres excavacions en el desert, especialment en la zona de serralada, en el marc del projecte internacional «Recerca i Estudi d'espècies Marines Juràsiques» que inclou Cuba i Argentina a més de Xile. El desert d'Atacama, a l'extrem nord del país, fou elegit per aquest projecte a causa que fa milions d'anys fou un fons marí.

De fet, per als turistes que cada any visiten la regió és fàcil trobar fòssils i restes d'algues prehistòiques, per la qual cosa s'espera trobar zones riques en vestigis de l'època. A Xile, la iniciativa estarà a càrrec del doctor en geologia Guillermo Chong, director i fundador del Museu Geològic de la Universitat Catòlica del Nord.

Entre els animals que se cercaran figuren el «mosasauri», espècie de cocodril de fins a 15 metres de llargària, el «plesiosaure», espècie de dinosaure amb aletes que arribava fins als 30 metres, «pliosaures», rèptils marins de fins a 20 metres, i els «ictiosaures», parescuts al dofí, que arribaven als 10 metres.

De manera paral·lela a les excavacions, la National Geographic Society realitzarà estudis de fòssils i filmarà una sèrie de documentals. Els estudis tenen el seu punt de partida en les importants troballes efectuades a la Patagònia argentina en els darrers anys, lloc que és considerat un vertader paradís per als paleontòlegs, atesa la qualitat i quantitat dels fòssils descoberts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.