algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

La Mostra de Venècia s'obre amb un elogi als «veterans» de Hollywood

El festival s'inaugurà amb el film de Clint Eastwood «Space Cowboys»

La Mostra de cinema de Venècia s'inaugurà ahir amb un elogi a la «tercera edat», protagonitzat per un selecte grup d'estrelles del cinema al voltant dels setanta anys. La 57a edició de la Mostra s'obrí amb la projecció d' Space Cowboys, la darrera pel·lícula dirigida i protagonitzada per Clint Eastwood en què també actuen Donald Sutherland, Tommy Lee Jones i James Garner.

Aquesta edició ret un merescut homenatge a una de les darreres estrelles del cine, Clint Eastwood, que serà guardonat amb el Lleó d'Or per la seva carrera cinemàtografica de 45 anys, no només davant les càmeres, sinó també com a director i productor. «És un honor rebre aquest premi, però he de dir que jo no em sent al final de la meva carrera, sinó a meitat del recorregut, no voldria que el guardó fos una invitació a retirar-me ...» confessà Eastwood.

Els quatre artistes, que interpreten quatre vells cowboys de l'espai amb les seves limitacion i frustacions, resulten el símbol de la mostra veneciana. «Ser actor és com ser nin, un es diverteix. Nosaltres quatre continuam treballant perquè d'alguna manera ens mantenim joves» afirmà Eastwood, fent referència a una generació d'actors que no s'ha vist derrotada per l'absència de joventut.

La pel·lícula té el ritme característic dels films d'Eastwood, que amb aquesta ja són 22 les que ha dirigit. És pausada i a la vegada plena d'efectes especials i conta la venjança de quatre pioners de l'aviació, convertits en astronautes, com a única possibilitat per salvar el planeta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.