algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• PUBLICACIONS

Trilogia Saramago L'escriptor portuguès i premi Nobel José Saramago afirmà que la seva darrera novel·la La caverna, inspirada en el mite de la caverna de Plató, la va acabar dissabte passat completant una trilogia «involuntària», i ha dit que sortirà al novembre a Portugal encara que no sap quan es publicarà a Espanya. «La meva darrera novel·la la mir com el complement de les dues escrites abans», apuntà a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo l'escriptor portuguès, que destacà que a les tres novel·les, Assaigs sobre la ceguesa, Tots els noms i La caverna, es pot veure la percepció del món. Segons el seu parer, el món és «un desastre en el qual no hi ha pau, ni vida humanitzada».EPR.

• EXPOSICIONS

Arlequins Una col·lecció de 41 obres del pintor Jacint Salvador Aragonés (Mont-roig 1892-Castellet 1983), que fou el model que posà perquè André Drain i Pablo Ruiz Picasso, pintassin els seus cèlebres arlequins, s'exposen fins el 17 de setembre en el centre cultural de l'església Vella de Mont-roig. Aquesta antològica reflecteix l'evolució artística de Salvado, que va viure l'avantguardisme i la seva aproximació al cubisme durant les seves llargues temporades a París. Les obres que s'exhibeixen en la seva localitat natal foren pintades entre el 1929 i el 1972 i mostren la seva evolució des dels inicis figuratius fins el geometrisme. EFE.

• LITERATURA

Lucia Etxeberria L'escriptora espanyola Lucia Etxeberria premi Nadal 1998, està treballant en una novel·la «no autobiogràfica» al voltant de mal que causa a una dona el doble vessant amb què es jutja la imatge pública d'homes i dones. «La meva propera novel·la tindrà com a protagonista una dona angoixada», avançà l'autora.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.