algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Breus

• CURSOS

Saramago i Rohrer a la Menéndez Pelayo El premi Nobel de Literatura de 1998 i premi Príncep d'Astúries, José Saramago, i el premi Nobel de Física el 1986, Heinrich Rohrer, impartiran durant aquesta setmana les seves lliçons a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. El primer dirigirà un taller sobre la seva obra literària, i el segon participarà en el seminari El llegat del segle XX, un curs que pretén rescatar els avanços més característics dels darrers cent anys. Durant la setmana, es desenvoluparan a més altres seminaris, com el dedicat a Art i Prehistòria: una revisió actual, dirigit pel director general de Belles Arts, José Joaquim Puig de la Bellacasa, i en el qual participaran el director del Museu Altamira, José Antonio Lasheras, i el director de l'Institut per Investigacions Prehistòriques de Santander-Chicago, Joaquín González Echegaray.EPR.

• EXPOSICIONS

Miquel Blay al Museu de la Garrotxa La trajectòria artística de l'escultor Miquel Blay serà el tema principal de l'exposició titulada L'escultura del sentiment, al Museu Comarcal de la Garrotxa, que revisarà l'obra de l'escultor d'Olot. La mostra, que conté un centenar de peces de l'artista, s'inaugurarà el pròxim 7 de setembre, segons el Diari de Girona. La majoria de les peces exposades procedeixen del Museu Comarcal de la Garrotxa, però també es podran veure obres de l'artista que formen part de col·leccions privades. Segons la comissària, Pilar Ferrés, la mostra pretén «participar» del procés creatiu de Blay per poder «matisar-la». Així mateix, Ferrés va afirmar que l'obra de l'escultor Blay ha estat objecte de «visions reduccionistes que es basen en les peces més conegudes o en quatre adscripcions estilístiques poc contrastades».EPR.

• PUBLICACIONS

Betanzos dedica llibre al seu fill El poeta andalús Odón Betanzos presentà ahir a la Diputació Provincial de Huelva el seu nou llibre, que sota el títol Sonetos de la muerte expressa els pressentiments per la seva pròpia desaparició que més tard es varen convertir en sentiments reals per la mort del seu únic fill el 1993. Acompanyat per la diputada de Cultura, Amelia León, i per Antonio Ramírez Almanza, president de la Fundació Odón Betanzos "amb seu al poble de Rociana del Condado" l'autor revelà el desig de deixar constància en un principi de les premonicions insistents entorn de la seva pròpia mort, recollides en una primera part, i la presència real davant d'ell d'aquests pressentiments després de la desaparició del seu fill, en un segon bloc. Betanzos ha trigat deu anys a enllestir el llibre, que respon, segons assenyalà, a «un compromís amb el meu fill» i el desig de dedicar-li «un monument».EPR.

• MUSEUS

Altamira, el centre de la intel·ligència El futur complex d'Altamira no serà pas un museu d'objectes, sinó que serà un centre que estimularà el coneixement de processos culturals i històrics que «provocarà el plaer mitjançant la intel·ligència», assenyalà ahir el seu actual responsable, José Antonio Lasheras. La cova d'Altamira és objecte d'estudi aquesta setmana en el seminari Art i prehistòria: una revisió actual que s'imparteix a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) sota la direcció del director general de Belles Arts, Joaquim Puig de la Bellacasa. El director del Museu Altamira assenyalà ahir que «la vitrina» no serà la unitat d'exposició del Museu i Centre d'Investigació Altamira, projecte que es construeix per, entre d'altres finalitats, conservar la cova original, que actualment només pot ser visitada per 8.000 persones a l'any.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.