algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Més de cent mil espectadors hauran vist cinema en català abans de final d'any

A hores d'ara, Cultura diu que arriben a 60.000 les persones que han gaudit d'aquestes projeccions

65968
Devuit mil espectadors han gaudit aquest estiu de les projeccions en català.

Més de seixanta mil persones han vist cinema en català des de principi d'any. Segons dades de la Conselleria de Cultura, les previsions són que a final del 2000 la suma pujarà a cent mil. El director general de Política Lingüística, Joan Melià, destacà que l'afluència de públic a les estrenes d'aquestes pel·lícules «dóna una idea de la repercussió que ha tingut la campanya de cinema en català».

En termes d'activitats estiuenques destaca el fet que al voltant d'uns devuit mil espectadors han escollit el cinema en català en els diferents pobles i ciutats de les Illes. Melià també féu incidència en el fet que «probablement d'aquí a final d'anys seran uns cent mil els espectadors que hauran assistit a aquestes projeccions i això ho podem considerar com un gran èxit». Abans que acabi l'any s'hauran estrenat sis pel·lícules més en versió catalana a les pantalles illenques.

L'exhibició d'aquestes cintes ha estat possible gràcies al conveni subscrit amb la Generalitat de Catalunya. Mitjançant aquest conveni, la Conselleria de Cultura de les Illes ha invertit quinze milions en la distribució i exhibició de trenta films en la nostra llengua, enfront dels 200 milions que ha invertit la mateixa Conselleria de la Generalitat. Pel que fa a la darrera aposta de Cultura quant a mitjans de comunicació, Melià està convençut que «SOM Ràdio serà l'element estrella de la normalització en els mitjans de comunicació de masses i tendrà efectes secundàris i diversificadors, com el coneixement i suport a la música pròpia feta en català a les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.