nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

SOM Ràdio, la primera radiofórmula en català, emetrà des de l'1 de setembre

Amb un pressupost de 48 milions, l'emissora musical serà gestionada pel Grup Serra

63528
La presentació, a càrrec de Damià Pons, Paula Serra, Joan Melià i Miquel Àngel Sancho. | P.B.

La Conselleria de Cultura presentà ahir la que serà la primera radiofórmula musical en català de les Balears, SOM Ràdio.
Impulsada amb l'ojectiu de promocionar les manifestacions musicals en llengua catalana i rendibilitzar els productes de producció illenca, l'emissora començarà a emetre per a Mallorca el dia primer de setembre al dial 106.1. L'any que ve es donarà cobriment a Menorca i a les Pitiüses.

SOM Ràdio parteix amb un pressupost de 48 milions de pessetes a administrar fins a finals del 2001 i serà gestionada pel Grup Serra, única empresa que es presentà al concurs públic.

En el decurs de la presentació, tant el conseller Damià Pons com el director general de Política Lingüística, Joan Melià, posaren en relleu els «efectes multiplicadors que pot tenir un producte senzill com és la radiofórmula a l'hora de contribuir a la normalització del català entre el segment jove de la societat».

Així mateix, es destacà el potencial de promoció dels productes illencs que «tenen difícil cabuda en programacions estatals».
En representació del Grup Serra, la directora general de Mitjans Audiovisuals, Paula Serra, qualificà d'«innovador i il·lusionant» el projecte de SOM Ràdio, que sorgeix amb una «vocació d'entreteniment i de servei públic», com també amb la intenció de «demostrar que en la nostra llengua poden fer-se productes de qualitat sense caure en els populismes».

Per tal d'establir els continguts de l'emissora, s'ha comptat amb la col·laboració de Xocolat, en representació del qual assistí a la presentació Miquel Àngel Sancho, i del grup català Flash.

SOM Ràdio iniciarà les seves emissions diàries amb un programa despertador de 07.00 a 09.00 hores que inclourà música i informació d'actualitat i cultural. A partir de les 09.00 i fins a les 20.00 hores, a més de la radiofórmula, també s'emetran cada hora butlletins informatius de dos minuts amb els titulars de l'actualitat local, estatal, internacional i esportiva. A partir de les 20.00 hores es programaran espais musicals monogràfics dedicats a diferents artistes i autors, ja siguin de música illenca mediterrània com de música d'altres procedències, bandes sonores...

Els dissabtes dematí s'oferirà un programa magazine amb entrevistes i la informació cultural i musical que ha donat la setmana.
Pel que fa a la música en altres llengües, també hi tindrà cabuda, però serà seleccionada en base a diferents criteris, com ara el de l'actualitat i l'èxit. L'emissora també estarà oberta a la publicitat i es recomanarà que les falques es facin en llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.