algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Govern signarà a Prada un conveni per a la difusió de la cultura catalana

L'acord se sumarà als subscrits pels consells de Mallorca i d'Eivissa i Formentera

102158
El gerent de la Universitat Catalana d'Estiu, Joan Maluquer, amb el professor de la UIB, Joan Mir, ahir a Prada de Conflent.

El conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i Pitiüses, el nacionalista Damià Pons, aprofitarà la seva visita a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) la setmana vinent per signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria i aquesta institució acadèmica, que enguany celebra la seva XXXII edició a la població nord-catalana de Prada de Conflent. Així ho va confirmar ahir a Diari de Balears el gerent de l'UCE, Joan Maluquer.

Aquest conveni se sumarà als ja signats per les conselleries de Cultura dels consells insulars de Mallorca i d'Eivissa i Formentera. Segons el text que signaran Pons i el president i rector de l'UCE, el professor Miquel Porter i Moix, i al qual ha tingut accés aquest diari, l'objectiu d'aquest acord és «promoure i fomentar el progrés i el desenvolupament de la cultura catalana».

D'altra banda, la lletra del conveni especifica que l'interès de la Conselleria d'Educació i Cultura és que «aquest intercanvi tengui la màxima difusió territorial i que s'hi exposin aportacions de la nostra comunitat a la cultura catalana i universal». En base a aquests objectius, la Conselleria i l'UCE acorden una aportació del Govern autonòmic de 500.000 pessetes.

Una quantitat que aquesta institució acadèmica es compromet a destinar a les següents actuacions: «subvencionar el cost d'algun curs per difondre la cultura i la investigació realitzada a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears» i «concedir beques per facilitar l'assistència d'illencs a l'UCE». La subvenció es farà efectiva «una vegada aprovada i l'UCE haurà de justificar-la abans de final d'aquest any».

Oficialitat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.