algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Les millors òperes de Verdi arriben a l'Auditòrium de la mà del Teatre Plovdiv

La companyia búlgara oferirà «Nabucco», «La Traviata», «Otello» i «Rigoletto»

Algunes de les millors i més conegudes òperes clàssiques arriben a l'Auditòrium de Palma els darrers dies de setembre i s'insereixen dins la XV temporada. La traviata, Otello, Nabucco, Rigoletto són les quatre peces escollides per a aquesta convocatòria i seran interpretades pel Gran Teatre Nacional Plovdiv, acabat d'arribar de Bulgària. Aquesta formació es destaca com una de les més importants del panorama operístic actual i serà dirigida per Borislav Ivanov.

Les representacions s'encetaran amb La traviata, avui convertida en òpera clàssica per excel·lència que, sent una adaptació de La dama de les Camèlies, en el seu dia va ser un fracàs. La seguirà el dia 29 el magnífic Otello, adaptació del clàssic de Shakespeare ambientat a l'illa de Xipre en el segle XV. Nabucco en prendrà el relleu l'endemà i capficarà el públic directament en els anys 605 i 562 abans de Crist en les terres mítiques de Jerusalem i Babilònia. Rigolletto posarà el colofó a l'acurada selecció escollida per a aquest final de mes.

El repartiment d'actors és encapçalat per primeres figures búlgares com ara Emil Ivanov, Mikhail Pouliev, Niko Isakov o Janeta Stegareva i Valeria Mirtcheva. Tots, a més de domini vocal i tècnic per a la interpretació, destaquen per sobre de tot per les seves habilitats artístiques, que fan dels seus espectacles obres d'excepció.

Les quatre òperes que s'ofereixen, estrenades totes elles el segle XIX, seran representades en la versió més clàssica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.