algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El polifacètic Pino de Vittorio arriba a Costa Nord amb el so tradicional d'Itàlia

El cantant presentarà el seu darrer espectacle «Le Tarantelle del Gargano»

El polifacètic Pino de Vittorio serà el protagonista de demà de les ja tradicionals Nits Mediterrànies de Costa Nord. El cantant i actor presentarà l'espectacle Le Tarantelle del Gargano, un gran èxit artístic que recupera la tradició popular de les cançons napolitanes i de la música tradicional de la regió de Pouilles, en què Vittorio arrossega el públic amb tot el seu poderós talent musical, instrumental i escènic.

De Pino de Vittorio es diu que no es fàcil donar una connotació precisa d'aquest artista. Ha interpretat el repertori popular, barroc, musical americà i alemany. Ha fet teatre, cinema, televisió, radio... Transformista i burlesc, transgressiu i tendre, Pino de Vittorio està considerat com «el cançoner més cultivat del moment». Nascut a Leporano, província de Taranto, el seu debut artístic es remunta al 1975. Aquest any funda a Florència juntament amb Angelo Savelli la companyia de teatre i música denominada Pupi e Fresedd.

El treball d'aquesta companyia se centrava principalment en la recuperació de les tradicions populars de Pouilles i de tota forma artística sorgida del fenomen del Tarantisme. El 1978 té la gran sort de cridar l'atenció davant les grans escenes internacionals, quan entra en la companyia de Roberto de Simone per fer el paper principal al Mistero Napolitano.

A partir d'aquest moment es converteix en el protagonista de totes les produccions importants de De Simone, les quals el duria a visitar nombrosos països. Aquesta experiència el va permetre desenvolupar les seves tècniques vocals i d'actor que, gràcies al seu talent innat, ja varen ser valorades i mostrades des de Pipi e Fresedde, i que alhora s'han convertit en els elements típics i únics del personatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.