algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• PUBLICACIONS

Carroggio revisa la pintura espanyola L'editorial Carroggio ha tret al mercat la col·lecció La Pintura Espanyola, en què es recullen obres de totes les etapes, des dels orígens romànics fins a les darreres tendències. La col·lecció està formada per tres llibres. Els llibres recullen les darreres restauracions que han patit les obres pictòriques, segons explica l'editorial, on també s'assegura que s'ha dut a terme «un rigorós estudi de les autories dels quadres». La col·lecció conté un apartat sobre els darrers 25 anys de la pintura espanyola, en el qual es mostren les creacions de pintors com Luis Gordillo, Miquel Barceló, Antonio Saura, Manolo Millares, Antoni Tàpies o Antonio López. Carroggio es va crear el 1911, i des d'aleshores ha publicat més de 2.000 títols. Actualment compta amb l'Editorial Durvan, dedicada a la publicació d'enciclopèdies i diccionaris en llengua castellana, i la Companyia Internacional Editora, dedicada a grans obres de caràcter monogràfic. EPR.

• ASSOCIACIONS

Editors de llibres promocionen la lectura El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha concedit sis milions de pessetes a l'Associació Nacional d'Editors de Llibres de Text (Anele) per a la promoció de la lectura i la difusió de les lletres espanyoles, segons publica una resolució oficial recentment. De la xifra total, Anele destinarà 5 milions a un projecte sobre el llibre i l'educació, història i perspectives actuals del llibre de text, i la quantitat restant, a una conferència exposició. Aquest suport forma part d'un concurs que fou convocat per la Secretaria d'Estat de Cultura amb un total de 45.750.000 pessetes. Al mateix temps, el Ministeri concedí 5 milions a la Federació d'Institucions Professionals del Còmic, que es destinarà al 18 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La Fundació Germán Sánchez Ruipérez rebrà també 5 milions per a un seminari entorn a la literatura infantil, unes jornades formatives sobre llegir en plural, una mostra de cartells sobre la imatge del llibre .EPR.

• RESTAURACIONS

El Prado recupera una peça de Goya El taller del Museu del Prado realitzarà la restauració dels quadres La família de Carles IV, de Francisco de Goya quan finalitzi la rehabilitació de Carles V a Muhlberg, de Ticià, en octubre o novembre d'enguany. Posteriorment emprendrà la restauració de Els afusellaments de la muntanya del príncep Pius i La càrrega dels Mamelucs, ambdues de Goya. El director del Museu del Prado, Fernando Checa, manifestà que la restauració del quadre de Muhlberg de Ticià estarà enllestida a finals del mes desembre, i esdevindrà probablement la restauració més important que s'haurà produït al llarg del 2000. El gener del 2001 hi haurà un exposició. Seguint amb el patrocini de Fiat, el taller del Museu del Prado restaurarà el quadre La Glòria, de Ticià, obra que està en millor estat que el Muhlberg, fet que amb una simple neteja n'hi haurà prou. Segons declarà Checa, el taller del Prado és el que té la millor experiència en tot el relacionat amb la restauració dels quadres de Goya.EPR.

• PATRIMONI

El monestir de les Descalces amb capilla El monestir de les Descalces de Madrid, regit per les monges clarisses, presentà ahir l'anomenada capella de la Dormició de la Verge, que duia tancada des de 1968, segons fonts del Patrimoni Nacional, encarregat d'aquest edifici. Aquesta capella podrà visitar-se fins el 20 d'agost, coincidint amb la vuitena de l'Assumpció. Es tracta d'una devoció particular d'alguns convents femenins que procedixen del Llevant espanyol. La tradició diu que la Mare de Déu no morí, sinó que dormí. En aquests convents fan senzilles cerimònies carregades de tot el colorit i litúrgia que les religioses imprimeixen.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.