algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

«L'avar» de Molière surt a escena a Consell en versió íntegra i en català

La representació del clàssic és a càrrec de la companyia Xamo-Xamo, que ofereix dues hores de rialles

La XII edició del Certamen de Teatre de Consell acull avui la presentació l'obra íntegra del clàssic de Molière L'avar.

Sota la direcció escènica de Miquel Àngel Moyà Bestard, disposa d'un repartiment actoral superior a la dotzena de membres i que representen aquest clàssic del teatre amb el text íntegre en llengua catalana. El grup decidí que el text «té de per si massa valor com per poder retallar-li tan sols una coma», i així rebutjaren qualsevol possibilitat de realitzar-ne una versió curta.

Tot i això, afirmen que la representació transcorre de manera molt ràpida per al públic entre els diàlegs i el gran trànsit d'actors per l'escenari. Els personatges que surten a l'escenari de tan arquetípics que són semblen caricatures d'ells mateixos. Enamorats, criats desvergonyits, matrimonieres interessades, digníssims pares de família, agents de la llei, cuiners amb doble personalitat, prestadors de diners... Tots giren per un motiu o l'altre al voltant d'un home que mostra més amor pels diners que per la seva pròpia vida.

Encara que tots els personatges són extrets de la realitat social del segle XVII, tots ells, ridículs i exagerats, fan que l'obra encara avui tengui les seves referències a la societat moderna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.