cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Un jutge frena els plans per recuperar les joies milionàries del mític «Titanic»

Atura la recerca davant la notícia que els tresors serien venuts

Les joies del Titanic continuaran per ara submergides en el fons de la mar, ja que, enmig d'una onada de protestes, un jutge nord-americà ha obligat temporalment a cancel·lar les operacions de recerca dels tresors, que havien de ser venuts després de la recuperació.

L'empresa RMS, que s'anava a llançar a l'aventura submarina, haurà d'esperar fins a nova ordre per intentar recuperar les restes del mític transatlàntic. Quan la flota d'embarcacions encarregada de l'operació de «salvament» "encapçalada pel vaixell rus Akademic Mstislav Kedlysh" es disposava a començar les operacions, el jutge de districte de Virginia J. Calvitt Clarke Jr. emeté l'ordre d'aturar la recerca.

Encara que des de 1985 "quan es va descobrir el lloc on reposa el Titanic" s'han realitzat quasi 150 immersions a les restes del creuer i s'han recuperat desenes d'objectes, per a molts d'experts la darrera expedició planificada per RMS Titanic és molt diferent de les anteriors.

James P. Delgado, president del Consell de Museus Marítims d'Amèrica (CMMA), explica que permetre que RMS Titanic posi en pràctica els seus plans suposaria un perillós precedent que posaria en perill altres restes d'arreu el món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.