algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

La Beata passejà amb orgull per la seva terra

La festa de la santa de Mallorca, Catalina Thomàs, reuní tot el poble de Valldemossa al carrer

89026
El carro de la Beata va ser seguit amb expectació pels veïns. | C.V.

Valldemossa es vestí ahir de gala per celebrar el dia gran de les festes de Santa Catalina Thomàs. La d'ahir ha estat sempre una jornada molt especial per a tots els valldemossins i valldemossines, que va creixent en importància i afluència de públic any rere any, i de cada edició són més les persones que es desplacen fins a la serra mallorquina per presenciar la processó de la Beata.

A les 21.30 h. començava l'acte central que tots els veïns del poble i els que s'havien desplaçat fins a la localitat esperaven amb moltes ganes, la desfilada del Carro Triomfal de la Beata.

El lloc on es congregaren els carros i carretons i que constituïa el punt de partida de la processó era la plaça de na Búger. Des d'allà s'inicià la desfilada del carro de la Beateta, figura que enguany era representada per la nina Paula Mas Alcover.

El padrí de la Beata encapçalava la processó seguit de la Banda de Música de Montuïri i la Colla de xeremiers de sa Garriga. Altres carros i carrosses enramellats per a l'ocasió acompanyaven la comitiva.

La gent jove del poble amb bengales fumejants afegí color a la desfilada, que es tancava amb el Carro Triomfal de la Beata. La carrosa que portà la Santa mallorquina era una galera Victòria que fou ornada per Joan Mateu Ripoll. La Beateta anava acompanyada, en aquesta ocasió de 13 angelets, nins i nines del poble de l'edat de tres anys.

El nombrós públic que es desplaçà fins aquest indret de la serra mallorquina pogué gaudir d'una de les processons més típiques de Mallorca, en una nit que acompanyà perfectament l'ocasió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.