algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

Breus

• Reconeixements

A la tasca El lehendakari, Juan José Ibarretxe, lliurà ahir als seus domicilis respectius d'Hernani i Zarauz als escultors Eduardo Chillida i Jorge Oteiza les distincions «Lan Onari» (mèrit al treball), que no pogueren recollir la passada setmana en l'entrega oficial dels guardons. L'acte de fa vuit dies va distingir el jurista Adrián Celaya, l'empresari Juan Celaya i la historiadora Micaela Portilla, amb l'absència d'aquests dos escultors, qur no hi pogueren assistir per motius de salut. Davant d'ambdós artistes el lehendakari destacà les seves trajectòries als àmbits narratiu, creatiu i artístic, i subratllà que aquests guardons suposen el reconeixement del treball, la constància i la seva excel·lent professionalitat.EFE.

• Exposicions

Arquitectura L'arquitecte italià Alberto Sartoris, divulgador dels ideals de la modernitat al llarg dels anys 20 i 30, aplega 250 peces entre maquetes, fotografies, quadres i ceràmiques i dissenys tàctils en una mostra que, a partir d'ahir, es pot contemplar a l'Ivam. Els objectes exhibits de Sartoris, molts dels quals provenen d'arxius documentals inèdits relatius a arquitectes vinculats amb el Moviment Modern, permeten reconstruir les relacions entre l'arquitectura i les arts plàstiques.EFE.

• Literatura

Dones creadores El paper de la dona en el món de la creació i l'edició va ser l'eix central del debat mantingut ahir a San Lorenzo de l'Escorial en el curs «Dones: art i literatura», on s'ha intentat abordar l'obra silenciada de moltes escriptores o poetesses en la societat actual. Hi participaren, entre altres, l'escriptora Lourdes Ortiz, la crítica literària Mercedes Monmany i les poetesses Fanny Rubio i Ada Salas.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.