muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

Breus

• Literatura

Valente El batle d'Ourense, Manuel Cabezas, anuncià ahir que l'Ajuntament celebrarà un ple extraordinari per nomenar fill predilecte a títol pòstum el poeta José Angel Valente, mort aquesta setmana a Ginebra. La distinció culmina l'expedient obert en el seu dia per l'Ajuntament, que acordà amb anterioritat unànimement posar a un carrer el nom del poeta, a una zona propera a les dedicades a insignes escriptors com Curros Enríquez o Celso Emilio Ferreiro. Amb el nomenament es vol retre homenatge a Valente, com a reconeixement a la seva «qualitat humana i literària».EFE.

• Homenatge

A Pinotxo Una vintena de dibuixants italians han decidit homenatjar Pinotxo, el popular personatge de conte famós per les dimensions que assolia el seu nas quan mentia, amb una exposició de còmics amb el ninot de fusta creat per l'italià Carlo Collodi el 1883 com a protagonista. La mostra de dibuixos va ser inaugurada ahir a Collodi, al nord d'Itàlia, i recull els treballs de coneguts creadors de còmics com són Vauro, Giannelli i Krancic.EFE.

• Publicacions

Edicions 62 El grup editorial 62 reforçarà els seus segells en castellà Península i Muchnick a l'etapa que s'inicia amb l'arribada del nou director general, Pere Sureda, fins ara subdirector general d'Ediciones B, amb vistes a l'expansió de l'empresa a Espanya i Llatinoamèrica. A parer de Sureda, reforçar el vessant castellà del grup «passarà per potenciar Península i Muchnick i no renunciar a cap mercat, grans superfícies, quioscs, llibreries, venda a crèdit, així com per comprar alguna editorial sud-americana».EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.