algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Cristóbal Serra, deïdor de les seves composicions per a la posteritat

Un recull dels seus poemes constitueix la darrera «Veu de poeta» d'ACA

58174
El poeta mallorquí Cristóbal Serra, al seu lloc de treball.

Després d'haver sentit les veus de Bartomeu Fiol, Biel Mesquida, Jaume Pomar i Miquel Cardell, ACA presenta a la seva col·lecció Veu de poeta, el sisè disc compacte Poemes Pendulars, en què Cristóbal Serra (Palma, 1922) posa veu per primer pic als seus poemes. La presentació es farà el proper dissabte a Son Bielí.

L'objectiu del format en CD, que ve acompanyat d'un llibret on figuren els poemes originals en castellà i traduïts al català i anglès, és donar constància de la gran qualitat de la poesia feta a les Balears, atès que la producció poètica té moltes dificultats dins del mercat literari.

Serra explicà ahir que compon en castellà d'acord amb les seves vivències d'infantesa, però cercant l'esperit mallorquí, d'on resulta una poètica profunda i mediterrània. Vinculat a la mar i la costa, es considera «una espècie de mariner humil». La selecció de poemes, per part de l'autor ha estat fruit de la recerca d'una unitat, imposant com a punt de partença l'experiència, característica de la seva obra, que considera autobiogràfica. Qualsevol anècdota, apuntà, li pot suggerir un tema exquisit per ser tractat.

Els poemes escollits, un total de 17, pertanyen a sis de les seves obres. Pèndol, Viatge a Cotiledònia, Diari de Signes, Auguri Hipocamp, Signari i Esborrany del Port són llibres en prosa poètica lliure, ja que «la poesia és una forma interior d'expressió, aliena a la forma exterior de la llengua». A Serra se'l vincula amb la poesia de postguerra, tot i que ell s'adscriu a un moviment més tardà, amb influències del dadaisme i el surrealisme, rompent amb la poesia de la seva època. La qualitat autobiogràfica de les seves composicions, de marcat lirisme, és ara potenciada per l'oralitat de l'edició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.