algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
16°

Jaume Martorell, un home que deixa la seva petjada a l'escena del Teatre de la Zarzuela

56970
Un moment de la representació de la sarsuela.

El Teatre de la Zarzuela de Madrid té aquests dies, entre els seus protagonistes, un mallorquí. La sarsuela La del Soto del Parral, estrenada el passat dia 22 de juny amb un gran èxit de públic i una meravellosa crítica, ha comptat amb al direcció escènica del director mallorquí Jaume Martorell. Aquesta està en cartellera fins el proper dia 27 de juliol i avui serà gravada per televisió i també serà retransmesa per un canal internacional.

Martorell va parlar amb Diari de Balears de la posada en escena de la sarsuela, que té un gran repartiment i en la qual actua l'Orquestra de la Comunitat de Madrid i el Cor del Teatre de la Zarzuela. «El problema era crear una funció diferent però alhora que fos respectuosa amb el text. Aquest és un dels grans clàssics de la sarsuela. És una posada en escena experimental, una abstracció total. Estam davant un drama rural que acaba bé. No volíem que fos una cosa massa costumista. Vàrem fer un estudi de les tendències de l'any 20», manifestava Martorell.

El resultat és «un escenari conceptual molt enfora de ser folklòric, amb els mateixos colors, formes descompostes. Les estructures de les cases són blanques. Tot està pensat per a un clima pictòric. Els llums també hi juguen un paper molt important. Per això comptam amb una especialista mexicana, Laura Rode, que ha fet els millors musicals americans a l'Amèrica llatina i que dóna una nova forma a l'espectacle».

Una de les altres coses que també es varen tenir en compte fou que «no volíem actors característics. El que preteníem era donar una dimensió més actoral», afegia Martorell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.