algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Els llibres, porta oberta cap a la llibertat

Pere Morey pregonà la divuitena Fira al Born evocant els camins de fantasia que enceta la lectura

Amb una convidada a capbussar-se en la plaent aventura de llegir, l'escriptor mallorquí Pere Morey encetà amb el seu pregó la divuitena edició de la Fira del Llibre, un any més emplaçada al passeig des Born de Palma com a gran aparador de l'actualitat literària. La seva apologia de la lectura va ser contundent: per apreciar el valor de la lectura, apuntà, només hem de recórrer al primigeni sentit que la paraula llibre té a la llengua mare, liber, això és, lliure.

Morey pregonà la inauguració d'aquesta edició de la Fira, que enguany assoleix la seva majoria d'edat, evocant els camins de fantasia i imaginació que s'enceten amb la literatura. Cada llibre, explicà, és com una ampolla de beuratge màgic; tot i ingerir-lo per complet, sempre queda plena; i en rellegir-lo, sempre tindrà un gust diferent. Morey tampoc no oblidà destacar l'important paper que juga el lector: «llegir és un acte d'amor, i és important recordar que un llibre mai no existeix del tot fins que el lector no en fa ús».

Maria Antònia Munar, com a presidenta de l'entitat organitzadora d'aquesta cita amb els llibres, el Consell de Mallorca, va donar per inaugurada la fira fent, com també Morey, referència a la llibertat que dóna el coneixement: «Una societat més culta equival a una societat més lliure», apuntà, observant que convé aprofitar l'ocasió única que presenta aquesta fira, en què «tones i tones de coneixement a l'espera de ser captat han sortit al carrer».

De la seva banda, la consellera de cultura del CIM, Maria Antònia Vadell, emfasitzà en la necessitat de promoure, des de les institucions, aquesta mena d'esdeveniments, que «creen un ambient adequat per a la promoció i la dinamització de la cultura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.