nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Breus

• Literatura

Piqueras es passa a la novel·la El resultat de la primera aventura literària Pedro Piqueras (Albacete, 1955) es titula Colón. A los ojos de Beatriz (Editorial Martínez Roca), una novel·la històrica en què el periodista dóna veu a l'amant del descobridor. «Fa molt de temps vaig ser conscient del poc que sabia del personatge i en les meves investigacions al seu voltant, poc a poc, començà a emergir una figura que va cridar molt la meva atenció: la de Beatriz Enríquez de Harana, l'amant cordovesa del genovès», explicà ahir Piqueras durant la presentació de la seva primera novel·la, que va anar a càrrec d'Ana Botella, dona del president del Govern. «He volgut ser l'intermediari de Beatriu; i el navegant surt ben parat, i ho sent, perquè tal vegada sigui una de les figures més importants de la nostra història, però calia ser respectuós amb ella», afegí l'autor i conegut periodista.EPR.

• Exposicions

La Corunya acull el treball de Souguez El Museu de Belles Arts de la Corunya acull des d'ahir la mostra Enmanuel Souguez. Fotografies 1828-1958, que presenta una sèrie de produccions característiques d'aquest artista francès, amb especial atenció al tractament fotogràfic del bodegó. Els bodegons de gran format (Bordeus, 1889-París, 1972) ofereixen una idea de la seva concepció avantguardista, però amb un classicisme formal. També es poden veure en la mostra, inaugurada ahir al migdia, obres representatives així com alguns encàrrecs en el camp de la publicitat, com el que il·lustren joies, formatge o xocolates. Igualment, en l'exposició s'exhibeix el tractament del nu del fotògraf francès, amb una profunda anàlisi de formes i volums del cos femení. En darrer lloc, la mostra es completa amb imatges de caràcter més documental, com les realitzades per a l'Exposició Universal de 1037 o en les visites a Espanya en els 40.EFE.

• Publicacions

La història de la naturalesa L'escriptor noruec Jostein Gaarder presentà ahir a Madrid el llibre Maya, una visió de la història de la naturalesa, situada en part a Espanya i que és conseqüència dels viatges que ha realitzat des de 1994, convidat per l'editor Jacobo Martínez d'Irujo, Conde de Siruela. Jostein Gaarder és l'autor del llibre El món de Sofía, del qual es van vendre 800.000 exemplars, en el qual es presentaven les diferent corrents de pensament de la Història de la Filosofia, però en Maya ha anat encara més lluny. La primera part es localitza a les Illes Fidji, lloc on s'assenten les bases per a la posterior arrencada del misteri. A la segona Espanya i el pintor Goya i la cara de la «maja» jugaran un paper fonamental la trama. Amb el suspens de la trama l'autor explica l'evolució dels vertebrats i de l'univers a partir del Big Bang, així com tota una teoria sobre la relativitat del temps i planteja si l'univers té una finalitat concreta o no.EPR.

• Premis

Cort dóna suport al Nobel per Martí Pol L'Ajuntament de Palma acordà ahir per unanimitat donar el suport a la candidatura a premi Nobel de Literatura de l'escriptor Miquel Martí i Pol, atenent a la seva obra poètica i narrativa i a la seva persona. La declaració ha estat aprovada pels regidors del Consistori palmessà després que diversos grups polítics presentassin la proposta a la consideració del Ple que ahir tingué lloc a Cort. Segons exposaren els regidors del PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca, des de fa més d'un anys, «milers de ciutadans de les terres de cultura catalana han anat manifestant una opinió favorable per tal que sigui candidat, primer i proclamat, posteriorment, Miquel Martí Pol, premi Nobel de Literatura». DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.