nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Breus

• PATRIMONI

Conservació de castells El Centre de Cultura de Sa Nostra va ser l'escenari ahir de la conferència oferida per l'arquitecte Juan González de Chaves Alemany. Sota el títol d'Els amics dels castells: actuacions i estratègies de defensa envers la seva conservació, l'especialista aportà la seva visió sobre la sempre polèmica qüestió de la protecció de les fortificacions illenques, amb una conferència emmarcada dins del cicle «La defensa del nostre patrimoni: estratègies d'intervenció», organitzat per Sa Nostra amb Arca. Nascut l'any 1950 i membre de la Societat d'Amics dels Castells, González de Chaves presenta al seu currículum la restauració de la torre d'en Beu de Santanyí i del castell de Capdepera. Destacat representant de l'activitat illenca relacionada amb el patrimoni arquitectònic, González de Chaves va ser membre durant dos anys de la Comissió de Patrimoni Historicoartístic, en què publicà el llibre Fortificaciones costeras de Mallorca. DdB.

• EXPOSICIONS

Litografies i aqüarel·les de Günter Grass Un total de 59 dibuixos, aquarel·les i gravats de l'escriptor alemany Günter Grass il·lustren des d'avui la relació de l'obra literària i artísitca del darrer premi Nobel de Literatura en una mostra organitzada per la Fundació del Cercle de Lectors. La mostra, que integra un gran nombre d'originals, tant aquarel·les com dibuixos, s'obre amb una selecció de l'anuari pictòric que Grass va fer per al seu darrer llibre, Mi siglo, obres en què l'escriptor recrea algun dels fets que més l'impressionaren aquell any. Les guerres mundials, la dura postguerra, la Guerra Freda després de la separació de les dues Alemanyes i la seva unificació desfilen davant la mirada de l'espectador. En un altre grup s'exhibeixen dibuixos originals de la seva darrera novel·la, Es cuento largo, i aquarel·les que Grass va fer per al llibre de poemes Hallazgos para no lectores, en què tant els motius pintats com els versos fan referència a les petites coses, fets quotidians que succeeixen a la naturalesa, allò per què l'autor mostra tanta estimació des de la seva rural casa de Behlendorf.EFE.

• PUBLICACIONS

Els plaers de l'Havana El turisme sexual a Cuba serveix de fil conductor al periodista Vicent Romereo (Madrid, 1947) per ambientar la seva primera novel·la, en què el lector es trobarà amb una història que es repeteix gairebé cada dia: dos amics decideixen anar a Cuba a la recerca dels plaers que ofereix aquesta ciutat del tròpic als turistes. Aquesta és la trama d'aquesta obra titulada Los placeres de La Habana (Editorial Planeta), en què l'autor narra amb una mirada irònica una intriga policíaca a l'estil de Hitchcock, tal com la definí ahir aquest testimoni directe de les majors catàstrofes del món com a enviat especial en guerres. «No m'havia plantejat ser escriptor, però sí contar històries», assegurà un home que ha exercit de corresponsal en els darrers dos anys.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.