cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Breus

• EXPOSICIÓ

Gravats de Zóbel Un total de 47 gravats integren la mostra Obra gràfica de Fernando Zóbel que es podrà contemplar a partir d'avui a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Art Espanyol Contemporani-Fundació Joan March de Palma. Aquests treballs, realitzats entre 1954 i 1984, pel qui va ser fundador i primer director del Museu d'Art Abstracte Espanyol de la Fundació Joan March, han estat seleccionats entre les 220 estampacions que configuren el catàleg de l'Obra Gràfica Completa de Zóbel, editat per la Diputació Provincial de Conca. La mostra estarà oberta fins l'u de juliol, segons informà ahir la Fundació Joan March, en la qual s'explica que les obres seleccionades mostren diferents tècniques. Sensible davant el procés creatiu i conscient del valor del paper com a suport i de la importància de l'obra gràfica com a vehicle de difusió artística i, en un sentit més ampli, cultural, Zóbel va emprendre el 1954 la seva tasca com a gravador, paral·lela i complementària a la seva tasca pictòrica, i no la va abandonar fins a la seva mort el 1984.EFE.

• PATRIMONI

Les ciutats de la Unesco volen ajudes El batle de Salamanca, Julián Lanzarote, demana a l'Estat que «compensi amb inversions» les ciutats espanyoles reconegudes per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat. Lanzarote afirmà que en aquests moments la «gran reivindicació» del grup de ciutats Patrimoni de la Humanitat és que les administracions tenguin en compte la seva «singularitat» i que es «conscienciïn» de la seva despesa per ser incloses en els pressuposts de l'Estat. EFE.

• ART

Tenda virtual de Dalí Articles relacionats amb Salvador Dalí i dissenyats per l'arquitecte Òscar Tusquets es comercialitzaran a través d'internet a la nova tenda virtual Dalí-Shop. La nova tenda virtual de Dalí, que es troba en el portal d'internet www.dalifirm.com, ha estat creada per la societat Vilallonga Investments, en l'equip directiu de la qual figuren, entre altres, l'arquitecte Òscar Tusquets. La primera plana de la web inclou alguns elements del quadre El Sueño (1937), el funcionament paranoic i crític del qual analitzà el mateix Dalí en el número 10 de la mítica revista Minotaure. A partir d'aquesta plana es pot entrar a la referida tenda virtual o en la Daliteca, una secció especial amb tota la documentació museogràfica, iconogràfica, bibliogràfica i hemerogràfica corresponent a les constel·lacions d'imatges de l'univers dalinià en les quals s'inspirà Tusquets.EFE.

• CONVOCATÒRIES

Premi de poesia de la Fundació Loewe La Fundació Loewe convoca el XIII Premi Internacional de Poesia en castellà, dotat amb dos milions i mig de pessetes i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció «Visor de Poesía». A aquest premi poden optar autors de qualsevol edat encara que amb la intenció de potenciar la creació jove, la Fundació Loewe preveu un accèssit per a menors de trenta anys, només en el cas que el premi fos atorgat a algú de major edat. Aquest accèssit o premi especial a la Creació Jove està dotat amb cinc-centes mil pessetes i la publicació del llibre. Els originals, que hauran de tenir una extensió mínima de 300 versos, han d'enviar-se a la Fundació Loewe abans del 24 de juny del 2000. La decisió del jurat, que en aquesta edició està format per Carlos Bousoño, Francisco Brines, Antonio Colinas, Gonzalo Rojas, Jaime Siles, Luis Antonio de Villena i Antonio Cabrera, guanyador de la convocatòria anterior, tindrà lloc el mes de novembre del 2000. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.