nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Imagina... poder navegar per un món de vinil

La Fira del Disc ubicada al recinte de Fires obrí les portes amb un ampli ventall d'oportunitats

65472
Fires i Congressos es va convertir en el paradís musical. | J. Serra.

Imagina una platja verge sense ciment. Imagina un bosc sense cendres i mates sense deixalles. Imagina una carretera negra amb només dos cotxes a quaranta per hora. Imagina una mar blava sense plàstics. Imagina un cel clar sense fum de Son Reus. Imagina una serra sense forats. Imagina... el paradís. La primera Fira del Disc s'encetava ahir al recinte de Fires i Congressos. Un lloc màgic on tots els somnis dels melòmans són possibles. És el món del vinil, de les rareses discogràfiques, de les darreres novetats, pop, rock, heavy, psicodèlia, boleros, hip hop; dels bojos per la música, dels entesos i dels curiosos, dels joves i grans... Apte per a tots els públics.

Sobre les 15 hores s'obria el recinte. N'hi havia que venien amb una llarga llista preparada de títols perduts, difícils de trobar. A l'abast de totes les butxaques, peces de col·leccionistes privats. Des de 500 pessetes fins a un parell de parells de milers. Altres s'hi apropaven per «fer-hi una volta i de passada, si hi ha cap bona oferta, aprofitar-la». Altres ho feien per pura curiositat, però en sortien encantats; altres, decebuts després d'una recerca infructuosa, es conformaven amb altres títols; uns altres anaven a veure les actuacions musicals que es feien en directe o bé les exposicions. El cert és que alguns exhauriren totes les hores del capvespre per no perdre-se'n detall i fins i tot pensen repetir avui.

N'hi havia per triar. Els discs més cercats eren els dels grups mítics com The Beatles o els Rolling Stones, Jimmy Hendrix i Lou Reed, rock dels 60, 70 i 80. També música espanyola: Julio Iglesias en els seus inicis, els grups Revólver o Los Secretos. O música en català, Maria del Mar Bonet o Lluís Llach. Cançons sortides del bagul del record i mai no oblidades.

A la Fira hi ha un centenar d'estands, mallorquins, nacionals i també internacionals, que posen a la venda totes aquestes exquisideses i rareses discogràfiques. La Fira del Disc és organitzada per Ensaïmada Corps. Els cantants o grups mallorquins també tingueren el seu protagonisme a la Fira, així es varen poder adquirir el darrer disc de La Granja, Lois Lane, Música Nostra, Marisa Rojas, Satellites, Sexy Sadie... i una llarga llista més de títols nacionals i internacionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.