cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

«L'escola ha contribuït a elevar el nivell musical espanyol»

L'orquestra de cambra de l'escola superior de música Reina Sofia actuà a l'Auditòrium

«Hem duit els millors professors del món. Tenim els millors intèrprets. I el nostre model és molt original. Es dóna molta importància a l'escenari, que és la prolongació de l'aula i a la relació alumne i professor. D'aquesta manera hem posat el nostre granet d'arena per elevar el nivell musical. A Espanya ara hi ha un boom fantàstic en la música. Juntament amb Finlàndia som els països on hi ha un nivell musical més elevat». Aquesta és la clau de l'èxit de l'escola superior de música Reina Sofia. Així ho explicava la presidenta de la junta de patrons de la fundació, Paloma O'Shea, que ahir era a Palma amb motiu del concert que va oferir a l'Auditòrium l'Orquestra de Cambra de l'escola.

Els beneficis d'aquest concert presentat per Sony aniran destinats a l'associació La Sonrisa Médica. «L'escola compta amb 70 alumnes que tenen a la seva disposició 40 professors de la talla de Teresa Berganza o Alfredo Kraus, que va estar amb nosaltres fins que es va morir. Ara l'escola en el mes de maig li retrà un homenatge amb participació dels exalumnes de l'escola», deia Paloma O'Shea.

Un dels talents que han sorgit de l'escola és precisament el menorquí Simó Orfila. «Els requisits per accedir a l'escola són tenir talent i potencial perquè si tenen potencial encara que no haguin acabats els estudis els agafam. Tenim alumnes de 13 anys encara que la majoria són de 20. Crear músics d'excel·lència és molt difícil i aquí ja hi ha d'entrar la iniciativa privada», deia O'Shea.

Sony es troba vinculada a l'escola des dels seus inicis (fa nou anys) com a soci fundador i també és titular de la càtedra de violoncel que dirigeix Rostropovich. Pedro Navarrete, director general de Consum de Sony, explicà que «des que es va crear la nostra empresa estam vinculats a la música. Quan Paloma es va apropar a nosaltres i ens va transmetre la seva il·lusió nosaltres no vàrem dubtar de prendre-hi part. Actualment és una de les escoles més importants del món. Són joves virtuosos de la interpretació que arribaran a ser grans mestres. Sony ha auspiciat més de dos-cents concerts i tots els guanys són cedits a entitats benèfiques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.