cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Publicacions

Porcel signa exemplars del darrer llibre L'escriptor Baltasar Porcelva atendre ahir horabaixa els seus seguidors i fidels lectors amb la signatura d'exemplars de la seva darrera novel·la El cor del Senglar. Les firmes del mallorquí tingueren lloc en la llibreria d'El Corte Inglés de les Avingudes, on varen confluir els compradors d'aquest nou llibre, ambientat a l'Illa i en què recupera els paisatges del seu poble natal, Andratx. El cor del Senglar es troba des que va aparèixer al mercat entre els títols de llibres més venuts en les llibreries mallorquines. Així mateix, val a dir que l'obra d'aquest autor és líder de vendes d'entre les novel·les en llengua catalana. A l'èxit de públic l'acompanya també una opinió unànimament favorable entre la crítica especialitzada. DdB.

• Literatura

La decepció de Prado L'escriptor i periodista Benjamín Prado declarà ahir que la seva obra No sólo el fuego, XIV Premi d'Andalusia, és una novel·la al voltant de la decepció, el fracàs i la impossibilitat d'assolir algunes metes. Durant la presentació del nou llibre a FNAC de Zaragossa, l'autor explicà que l'obra és una història coral entorn de les relacions entre els membres de tres generacions d'una mateixa família. La novel·la comença amb la història de l'avi, Truman, que va patir l'exili de la Guerra Civil a Costa Rica, Panamà, El Salvador i Mèxic i continua amb el seu fill i la seva dona "Samuel i Ruth" i amb els fills d'ambdós. El personatge de l'avi, inspirat en Rafael Alberti, amb qui va conviure durant dotze anys, pretén retre homenatge a la generació que va patir la Guerra Civil. EFE.

• Museus

En contra de l'ampliació del Reina Sofia L'arquitecte Antón Capitel, membre del jurat que seleccionà en el seu dia el projecte guanyador per a l'ampliació del Museu Reina Sofia, considera que l'elecció d'un estranger per dur a terme l'obra, «és un error, pel bon moment que travessa l'arquitectura espnyola». Capitel pronuncià aquestes declaracions durant la II «Sessió crítica d'Arquitectura», celebrada recentement en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid, i en què s'analitzaren els dotze projectes que es presentaren al concurs de l'ampliació el passat mes de novembre, i d'entre els quals fou elegit el del francès Jean Nuvel. EFE.

• Art

Sèrie televisiva sobre Picasso La productora de televisió britànica ZCZ Films, que prepara una sèrie sobre la vida de Pablo Picasso rodarà el proper més de maig a la Corunya, on l'artista va passar alguns anys de la seva infantesa. El director de la producció, Chrus Bruce, informà que els tres capítols s'emetran a la televisió britànica, als Estats Units i probablement, Escandinàvia. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.