cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
13°

Les companyies teatrals de les Balears mostraran el seu fruit a festivals nacionals

El Govern ha duit a terme un programa promocional de les produccions de les Illes

Promocionar les produccions i la presència a fires i festivals de les companyies teatrals de les Illes Balears són els dos principals propòsits que s'estan duent a terme des de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear. D'aquesta manera, el Govern pretén afavorir la projecció exterior de la cultura de les Illes, a través d'ajudes públiques, per tal d'augmentar l'interès de programadors i institucions, i contrarestar el cost econòmic de la promoció artística.

Les accions efectuades per part de la Direcció General de Cultura en col·laboració amb el Consorci per al Foment de l'Ús de la Llengua Catalana i la Projecció a l'Exterior de la Cultura de les Illes, són la promoció de produccions i grups teatrals, i la presència d'aquests a fires i festivals.

Tal com explicà ahir el director general de Cultura, Pere Muñoz, «el Govern ha assolit diversos acords amb associacions i l'organització de les fires d'Alcoi i Tàrrega, així com amb la direcció dels festivals de Sitges i el Grec de Barcelona per tal que a les seves activitats es prevegin produccions, coproduccions, lectures d'autors o estands relacionats amb l'àmbit teatral de les Illes Balears».

A l'apartat de promoció, el Govern ha signat un conveni amb les associacions d'actors i actrius de les Illes Balears i de Catalunya, una col·laboració informativa amb la revista Entre Acte, diversos contactes amb programadors, sales i distribuïdors, així com un acord amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya perquè les produccions illenques optin als circuits propis d'aquestes institucions.

A més, s'ha confeccionat una carpeta promocional en els diferents àmbits com el teatre, la música o les arts plàstiques, en què s'inclou un dossier d'artistes, per tal de fer-los arribar als programadors més enllà de Catalunya i del País Valencià. «Hem elaborat una pàgina web sota la direcció cultura.balears. net en què es podrà trobar tota la informació cultural de les Illes», assenyalà Pere Muñoz.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.