algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Khan: «Els artistes, a més de cantar, han de transmetre les emocions per la seva veu»

Giuseppe Giuliano i Kamal Khan presentaran l'òpera «Tosca» al Teatre Principal

«Malgrat que la composició dels músics i els cantants varia a cada representació de Tosca, hem de ser fidels a la línia del mestre Puccini». Amb aquest clar i fonamental propòsit arriben a Palma el prestigiós director d'escena italià Giuseppe Giuliano i el nord-americà Kamal Kahn, reconegut com el millor jove director musical del món, per presentar l'obra Tosca dins la programació de la XIV Temporada d'Òpera del Teatre Principal de Palma.

L'òpera dramàtica de Giacomo Puccini, basada en la creació de l'escriptor Sardou, s'estrenarà el pròxim dia 29 amb un repartiment de veritables professionals del cant i de la interpretació que donaran vida als personatges principals: Cavaradossi, a càrrec del tenor Carlos Moreno; Scarpia, interpretat pel baríton Luis Gaeta, i la gelosia i la feminitat de Tosca, envoltada per la veu de la soprano Judith Borràs. La inestimable participació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'aula infantil i juvenil del Cor del Teatre Principal, amb la resta d'intèrprets i figurants acaben de concloure un valuós repartiment artístic.

A l'apartat musical, Kamal Khan va recalcar la bona acústica i atmosfera del Principal. A més, matisà que «a diferència d'altres òperes, a Tosca no es produeixen diversos talls musicals, sinó que tan sols n'hi ha un amb la intenció de remarcar l'aspecte brusc d'Scarpia. En realitat l'òpera es considera com un concert per la seva linealitat i especial sonoritat musical».

Aquesta versió de Tosca endinsarà al públic en l'autèntic verisme de Puccini, en què a més de cantar, tal com explica Khan, «els artistes han de transmetre les seves emocions a través de la veu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.